Tror på Allah og president Bush

I Kuwait var det ingen demonstrasjoner for fred i går. Her setter de sin lit til USA. - Vi vil bli kvitt Saddam Hussein, men ønsker ikke krig, sier Emina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUWAIT BY (Dagbladet): - Allah og amerikanerne vil beskytte oss denne gangen, sier Thawra Abdulah Aman som forklarer morens oppstemthet med at hun i likhet med store deler av befolkningen er utslitt, redd og engstelig for en krig alle mener vil komme.

- Amerikanerne vil jeg omfavne, sier Emina og byr på søtsaker og arabisk kaffe.

- Husker redslene

- Vi vil bli kvitt Saddam Hussein, men ønsker ikke krig. Nå er vi kommet til et punkt der noe må skje. Barna våre snakker om situasjonen på skolen. Av og til vil de helst ikke gå på skolen fordi de også er slitne av situasjonen. Vi husker redslene fra 1990, men noe må snart skje, sier Thawra.

- Vet du når datoen er satt for krigen? spør Emina og setter øynene i Dagbladets utsendte.

Vi har fått innpass hos kvinnene i huset til Fawzi Almatook og Abo Bader. Mens mennene sitter samlet i et eget hus og har sin tradisjonelle diwaniyah, politisk og sosial samtalegruppe, hentes Dagbladets reporter resolutt inn til kvinnene. Av kvinnene. De har mye på hjertet, og tv-kanalen Al-Jazeera overfører nyhetene fra verden direkte. Den politiske interessen er vel så stor blant kvinnene som blant mennene. Og Thawra har en høy stilling i Kuwait Petroleum Corporation.

Blant mennene går samtalen på at det vil bli krig. Uansett. Talen til Blix fredag kveld har ikke gitt noen klar retning. De kommende dagers diwaniyaher vil bli forum for krigssamtaler. Og hele Kuwait by er full av små hus og telt hvor mennene går til sin faste diwaniyah. I et ettpartistyrt land er diwaniyahen pustehullet.

- Krig uansett

- Jeg satt to uker i fangenskap i Irak under forrige krig, sier en av mennene, Aboali.

- Vi er sjeleglade for at amerikanerne er her denne gangen, sier Abo Bader.

De kaster likegyldige blikk på tv-skjermen. Interessen har tapt seg. Det blir krig uansett, sier de.