Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror på en gigantisk spagettigud - nå er første bryllup arrangert

Verdens første pastafarier-bryllup.

SPAGETTIGUD: Karen Martyn fra Church of the Flying Spaghetti Monster viser fram brudekjolen før kirkens første bryllup. Foto: Marty Melville / AFP / NTB Scanpix
SPAGETTIGUD: Karen Martyn fra Church of the Flying Spaghetti Monster viser fram brudekjolen før kirkens første bryllup. Foto: Marty Melville / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevegelsen Church of the Flying Spaghetti Monster holdt sitt første lovlig anerkjente bryllup i New Zealand lørdag.Hendelsen hylles av bevegelsen som en milepæl på veien til å bli anerkjent som en ekte religion.

Tilhengerne kaller seg selv pastafarier. De bærer dørslag på hodet og tror at verden ble skapt av en gigantisk guddom som er laget av spagetti. Til tross for at de feirer høytider som «snakk som en pirat»-dagen, insisterer tilhengerne på at deres religion ikke er noen spøk.

Newzealandske myndigheter er enige og har slått fast at bevegelsen er basert på en ekte filosofisk overbevisning. Sist måned fikk den Wellington-baserte pastafarieren Karen Martyn tillatelse til å gjennomføre bryllupsseremonier, og lørdag viet hun Toby Ricketts og Marianna Young, som ble det første paret i verden som vies av kirken på en juridisk anerkjent måte.

- Det er en formell anerkjennelse av at vi er en kirke og det er helt topp, sa Martyn til nyhetsbyrået AFP før seremonien.

Bryllupet fant sted på en båt som var dekorert som et piratskip for anledningen, i byen Akaroa på Sørøya.

Hun sier mange flere brylluper er planlagt, og at folk fra blant annet Russland, Tyskland og Danmark har kontakt henne for å få henne til å vie dem i kirken.

(NTB)

Hele Norges coronakart