Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror på «historisk» helsevedtak

Søndag kan Kongressen gi 30 millioner uforsikrede amerikanere helseforsikring.

TROR PÅ FLERTALL:   USAs president Barack Obama holdt i dag en tale i Fairfax hvor han forsikret om at hans omstridte helsereform endelig vil bli vedtatt i helgen. Foto: REUTERS/Scanpix
TROR PÅ FLERTALL: USAs president Barack Obama holdt i dag en tale i Fairfax hvor han forsikret om at hans omstridte helsereform endelig vil bli vedtatt i helgen. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Denne helgen vil Kongressen gjøre noe historisk, lover USAs president Barack Obama. Går alt som planlagt, får han endelig sin omstridte helsereform vedtatt. 30 millioner amerikanere er uten privat helseforsikring i dag.


Historisk helg- Akkurat nå har vi nådd det punktet hvor vi vil gjøre noe historisk i helgen, sier Obama, som siktet til den varslede avstemningen om helsereformen i Representantenes hus søndag.

Planen er at Representantenes hus skal vedta Senatets versjon av helsereformen uendret, og at Senatet deretter skal vedta et sett med endringer i et budsjettvedtak som kun krever et flertall på 51 av 100 stemmer.


Negativ reklame

- Om denne avstemningen mislykkes, vil forsikringsbransjen fortsette å løpe løpsk i USA. Det er derfor de bruker millioner på negativ reklame. Det er derfor de gjør alt de kan for å drepe denne reformen, advarer Obama.

30 MILLIONER UTEN HELSEFORSIKRING:  Barack Obama legger all sin politiske tyngde i å få gjennomført helsereformen.  Foto: Scanpix/REUTERS
30 MILLIONER UTEN HELSEFORSIKRING: Barack Obama legger all sin politiske tyngde i å få gjennomført helsereformen. Foto: Scanpix/REUTERS Vis mer

- Jeg vet dette har vært en vanskelig ferd. Jeg vet at dette vil bli en vanskelig avstemning. Likevel mener jeg vi kan gjøre det som er rett. Likevel mener jeg vi kan gjøre det som er vanskelig, sier han.

- Behovet er stort. Muligheten er til stede. Og tida for reform er nå.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!