Tror på ja til Engebø

- Et viktig mineralprosjekt, sier Trond Giske.

VIL HA GRUVE: Næringsminister Trond Giske, som i dag la fram mineralstrategi. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.
VIL HA GRUVE: Næringsminister Trond Giske, som i dag la fram mineralstrategi. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Engebø er et stort og viktig mineralprosjekt som kan gi grunnlag for mange viktige distriktsarbeidsplasser og positiv næringsutvikling i Naustdal-regionen. Det er samtidig viktig at avgjørelser knyttet til mineraluttak og deponeringsløsninger baseres på et godt faglig grunnlag. Når det gjelder prosjektet i Engebøfjellet og bruk av sjødeponi, har Miljøverndepartementet bedt om at enkelte forhold må utredes nærmere før endelig beslutning treffes. Jeg er optimistisk på at disse undersøkelsene vil gi et miljømessig godt grunnlag for et ja til sjødeponi, sier næringsminister Trond Giske.

Dermed konkluderer han motsatt av miljøvernerne i Natur og Ungdom og Naturvernforbundet, som er negative til deponi i Førdefjorden og tror undersøkelsene vil gi grunnlag for det motsatte.

Drakamp Miljøminister Bård Vegar Solhjell vil ikke forskottere noe. På spørsmål om hva som skal være kriteriene for å si ja eller nei, svarte han i dag at det blir et faglig og politisk spørsmål.

Det spørs altså hvem som sitter med makta og hvem som vinner i de interne forhandlingene når saken kommer opp til behandling igjen om et års tid. På rødgrønn side er Ap mest positive og SV mest negative til deponiplanene. På borgerlig side er Høyre positive, Venstre negative.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer