Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror på Kværner-løsning

Styreformannen tror det, informasjonsdirektøren tror det og de hovedtillitsvalgte tror det. Før børsstart i dag skal Kværner ha en løsning på sine finansielle problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror vi skal klare det, men det er fortsatt flere brikker som mangler, sa styreformann Harald Arnkværn til NTB grytidlig i morges.

- Vi har holdt på i hele natt, men det går fremover, og vi håper vi skal ha en løsning klar før klokka 10 når børsen åpner, sier informasjonsdirektør Trond Andresen i Kværner.

¡-Hadde vi ikke trodd vi skulle komme i mål, hadde vi aldri sittet oppe hele natta. Vi tror vi er i mål før børsstart, sier Rolf Utgård og Eldar Myhre som begge er ansatterepresentanter i styret.

Våken Røkke

- Skissen til løsning har blitt endret flere ganger, men vi tror det endelige resultatet vil tjene Kværner godt, sier informasjonsdirektør Andresen.

Hva løsningen innebærer vil ingen si noe om offentlig, men det har vært ført forhandlinger med alle aksjonærene og kreditorene.

- Røkke har vært våken i natt han også ja, medgir Arnkværn med ett lurt smil.

Hvorvidt Røkke er med i en redningspakke, vil styreformannen imidlertid ikke si noe om. Hans munn er også lukket om rollen til hovedaksjonær Yukos Oil.

- Jeg vet hvor vi står, men jeg vil ikke si noe om det nå, sa Arnkværn.

Ifølge NRK skal Yukos Oil i løpet av natten ha presentert en redningsplan for det konkurstruede Kværner. Det sier informasjonsdirektør Hugo Erikssen i selskapet. Men han vil ikke si noe om hva planen går ut på eller om Kværner har godtatt den.

Nattåpen bank

Styreformann Arnkvær og investor Kristian Siem hadde i løpet av søndag kveld og natt til mandag hele tre møter med bankforbindelsen DnB.

Kveldens og nattens andre møte strakte seg over om lag 3,5 timer og var ferdig ved 3.30-tiden. Bare en drøy halvtime senere gikk turen nok en gang tilbake til banken. Denne gangen varte møtet en times tid.

- Det skal bli godt når all denne nattlige møtevirksomheten er over, medgir Arnkværn. Til tross for mange timer uten søvn, så han både blid og opplagt ut. Harald Arnkværn har hele tiden sagt at man må ha en løsning på problemene i Kværner innen mandag morgen.

- Det kan hende vi må strekke morgenkvisten litt, sa han ved 5.30-tiden.

(NTB)

KRISEMØTER: Kværners styreformann Harald Arnkværn (t.v.) og Tore Lindholdt kommer ut fra DnBs kontorer på Aker Brygge i går kveld.
Hele Norges coronakart