Tror på liv i verdensrommet

Vatikanet tror på liv i verdensrommet, men lurer på om Jesus har frelst de utenomjordiske også og hvordan Herren i så fall kunne være flere steder samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det sier Vatikanets sjefastronom, professor George Coyne.

- Universet er så stort at det vil være dumt å tro at vi er noe unntak, sier den 68 år gamle amerikanske jesuittpresten i et intervju med avisen Corriere della Sera.

Ifølge professor Coyne foreligger det stadig flere vitenskapelige beviser for at det er liv i verdensrommet, og han legger ikke skjul på at oppdagelsen av slikt liv vil reise interessante spørsmål for troende.

- Dersom vi forestiller oss at utenomjordisk liv eksisterer, vil det bevise at Gud har repetert det som eksisterer på jorden andre steder, sier Vatikanets sjefastronom.

- Men om jeg møtte en intelligent skapning fra en annen verden, som fortalte meg at også hans folk ble frelst av Gud som sendte sin eneste sønn, ville jeg måtte spørre meg selv om hvordan det kunne være mulig at hans «eneste» sønn var til stede på flere plasser samtidig, medgir professor Coyne.

- Slike tanker vil utgjøre en stor utfordring, sier Coyne som har ledet Va tikanets rom-observatorium i Castel Gandolfo siden 1978.

Vatikanet har tidligere vært svært forsiktige med å antyde muligheten for liv i verdensrommet, og det tok den katolske kirke hele 350 år å godta den italienske vitenskapsmannen Galileo Galileis oppdagelse av at det er jorden som går i bane rundt solen og ikke omvendt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer