Tror på norsk løsning i København

Jens Stoltenberg tror Obama og penger vil lokke u-landene med.

- FINANSIERING ER VIKTIG: Uten en god finansiering av klimatiltak i u-land, har Jens Stoltenberg liten tro på at u-landene vil forplikte seg til tallfestede utslippsmål i København. Foto: AFP/ SCANPIX.
- FINANSIERING ER VIKTIG: Uten en god finansiering av klimatiltak i u-land, har Jens Stoltenberg liten tro på at u-landene vil forplikte seg til tallfestede utslippsmål i København. Foto: AFP/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet:) Statsminister Jens Stoltenberg tror han kan få gjennomslag for Norges forslag til finansiering av klimatiltak i u-land.

- Det viktigste nå er å få på plass et fond etter modell av Norges forslag, som gjør det mulig å lette finansieringen av de kuttene u-landene må ta, sier Stoltenberg på telefon fra Portugal.

Statsministren har nettopp hatt samtaler med Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva og Mexicos president Felipe Calderón. Her har nettopp Norges forslag vært et hovedtema. I klimaforhandlingene er det Norge og Mexico som har vært mest frampå når det gjelder finansiering, med hvert sitt forslag.

Enige om myeNå er det snakk om å kombinere de to forslagene, og Stoltenberg håper å få med flest mulig land.

- Vi tenker veldig mye likt. Vi er alle opptatt av å få til et internasjonalt fond. Norge har foreslått at man skal ta en del av verdens utslippskvoter og auksjonere bort til inntekt for u-landene. Fordelene med kvotesystemet er at man kan sette et tak på kvotene og at man får inntekter på dem. Da kan vi øremerke det til u-landene, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer