- Tror på positiv løsning for Marte i Dubai

Norske utenriksmyndigheter har daglig kontakt med myndighetene i Dubai, og har nå et godt håp om en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

FÅR BISTAND: Marte Deborah Dalelv får bistand av ambassadør Åse E. Bjerke i møtet med statsadvokaten i Dubai i morgen. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili)
FÅR BISTAND: Marte Deborah Dalelv får bistand av ambassadør Åse E. Bjerke i møtet med statsadvokaten i Dubai i morgen. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Marte Deborah Dalelv møter mandag statsadvokaten i Dubai sammen med sin advokat og ambassadør Åse E. Bjerke. I utgangspunktet var det berammet ankesak i Dubai i september.

Kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet sier til Dagbladet at norske utenriksmyndigheter har løpende kontakt med myndighetene i Dubai om denne saken. Kontakten har vært opprettholdt gjennom helga.

- Vi har gitt beskjed om at denne rettsprosessen strider mot alle fundamentale rettigheter. I vår dialog med myndighetene i Dubai opplever vi at vi blir hørt. Vi håper og tror at saken får en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv.

Stor oppmerksomhet - Er det diplomatiet som har virket i denne saken, og som har ført til at statsadvokaten i Dubai har innkalt Marte Deborah Dalelv og hennes advokat til et møte mandag?

- Det vil vi ikke spekulere i. Vi vil ha vår ambassadør Åse Bjerke i De forente arabise emirater tilstede i dette møtet. Vi opplever som sagt at vi blir hørt, og håper at dette møtet fører til en positiv løsning for Marte Deborah Dalelv, sier Ragnhild Imerslund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer