Tror på rask løsning for Marte i Dubai

- Diplomatiet vil virke. Emiratene og Dubai ikke tjent med denne mediesaken, sier forsker.

OPPMERKSOMHET FRA HELE VERDEN:  Marte Deborah Dalelv her fotografert under et intervju i den norske Sjømannskirken i Dubai med det verdensomspenende nyhetsbyrået Associated Press (AP). Foto: Kamran Jebreili, AP/NTB Scanpix.
OPPMERKSOMHET FRA HELE VERDEN: Marte Deborah Dalelv her fotografert under et intervju i den norske Sjømannskirken i Dubai med det verdensomspenende nyhetsbyrået Associated Press (AP). Foto: Kamran Jebreili, AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seniorforsker Anne Katrin Bang sier hun tror det kommer en rask og positiv løsning for Marte Deborah Dalelv i Dubai.

Forskeren ved Chr. Michelsens Insitututt (CMI) i Bergen er spesialist på Øst-Afrika og Gulfstatene.

Det faktum at verdensledende nyhetsmedia nå omtaler saken til Marte Deborah Dalelv og sosiale media er fulle av negative omtaler av Dubai, vil kunne bidra til en løsning.

- Dubai og De forente arabiske emirater er ikke tjent med denne mediesaken. De bruker enorme ressurser på å få selskaper til å etablere seg i Dubai, og få turister til å feriere der. Jeg tror det er svært sannsynlig at diplomatiet vil virke i denne saken. Med diplomatiske samtaler kan ankesaken komme raskt opp for retten, og der er de ikke tjent med en kopi av den første dommen, sier seniorforsker Anne Katrine Bang til Dagbladet.

Hun understreker at hun ikke kan vite hvordan saken utvikler seg, men sier samtidig at det ikke finnes noe i saken som tyder på at justismyndighetene i landet har behov for å statuere et eksempel.

- Mer press - Slik jeg ser det, vil det gå bra for Marte Deborah Dalelv. Samtidig er jeg opptatt av at norske myndigheter må legge mer press på land som har liknende lovgivning. Det finnes mange kvinnegrupper og menneskerettighetsorganisasjoner som jobber for de lokale kvinnene i disse landene. De trenger også massiv støtte og et effektiv diplomati i sine krav for lovendringer, sier Anne Katrine Bang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer