Tror på tøff kamp mot Romania

Det norske laget kommer ikke til å presse like hardt under kampen mot Romania som de gjorde mot Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi må skille ganske kraftig mellom hjemme og borte. Vi presset ekstremt høyt i nesten hele kampen mot danskene, og det kan vi ikke gjøre der nede. Vi er offensive i tankegangen og vil gjerne vinne, men vi må ha balanse, sa han på ferja «Oslo XI» på vei ut til Dyna fyr der landslaget spiste middag onsdag.

- Romania er et godt østeuropeisk lag, og jeg har en del erfaring med slike kamper. De er veldig ballsikre og holder ballen i laget før de plutselig slår om. Når du føler du har kontroll, så smeller det. De er veldig gode til temposkifter i spillet, sa Semb og famlet i lommene.

- Jeg fikk en lapp fra Arne Scheie på treningen, med Romanias statistikk i kvalifiseringskamper på hjemmebane de siste årene. Jeg tror det var 21 seirer, fire uavgjorte og tre tap. Det er rimelig sterkt, for å si det beskjedent.

Muligheter

Kampen er på forhånd vurdert som den vanskeligste for Norge i hele kvalifiseringen.

- Romania har en blanding av svært rutinerte spillere som Gheorghe Popescu og Dorinel Munteanu, og nye gode spillere som Cristian Chivu og Adrian Mutu. Det blir tøft, men vi har en mulighet hvis vi finner rett balanse.

- Vi skal forsvare oss godt, og så angripe med trøkk når mulighetene byr seg. Kontringsspillet blir viktig, sa Semb, men han ville ikke ut med hvorvidt det betyr at John Carew spiller fra start denne gang.

- Vi har mange spillere i bra slag, og John er klart en av dem. Han blir helt sikkert nyttig i en eller annen sammenheng, sa Semb, som heller ikke har bestemt hvilken formasjon han vil benytte.

Under utflukten til Dyna fyr manglet Ronny Johnsen (strekkskadd), Ole Gunnar Solskjær (fikk pleie for sine føtter), Steffen Iversen og André Bergdølmo.

- Steffen og André ligger i senga med sår hals, men vi tror at det skal ordne seg, sa Semb.

(NTB)