Tror Pakistans Taliban-leder kan være drept

I samme angrep som tok livet av kona.

TALIBAN-LEDER: Baitullah Mehsud (35), lederen for pakistanske Taliban. Dette bildet er fra en av de sjeldne pressekonferansene han har hatt. Bildet er fra mai 2008. Foto: EPA/STR/SCANPIX
TALIBAN-LEDER: Baitullah Mehsud (35), lederen for pakistanske Taliban. Dette bildet er fra en av de sjeldne pressekonferansene han har hatt. Bildet er fra mai 2008. Foto: EPA/STR/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Både fra amerikansk og pakistansk hold kommer det nå meldinger om at lederen av pakistanske Taliban, Baitullah Mehsud, kan være drept.

Det skal ha skjedd i det amerikanske rakettangrepet mot Mehsuds svigerfar i den bortgjemte landsbyen Makeen i Sør-Waziristan.

- Det er sterke indikasjoner på at den pakistanske Taliban-lederen Baitullah Mehsud ble drept i det CIA-ledete droneangrepet, sier en høytstående kilde i Obama-regjeringen til ABC News.

Ifølge kilden gjøres det nå undersøkelser for å fastslå at lederen for Tehrik-i-Taliban Pakistan er blant de drepte. Pakistanske kilder sier de håper å få bekreftet Mehsuds død gjennom DNA-beviser, mens amerikanerne sier det er «indikasjoner», som gjør at de ikke nødvendigvis er avhengig av DNA.

I går ble det kjent at Mehsuds andre kone døde da to missiler fra et ubemannet fly traff farens hus.

Slektninger forsikret da at Mehsud var i sikkerhet og i live.

USA har utlovet en dusør på 30 millioner kroner til de som sørger for at Mehsud blir tatt. Lederen av Tehrik-i-Taliban Pakistan er blant annet mistenkt for å stå bak attentatet mot Benazir Bhutto og har truet med terroranslag mot USA.

De amerikanske luftangrepene mot Sør-Waziristan er trappet opp den siste tiden, etter at Pakistans regjering innledet en offensiv mot Taliban-lederen i juni.