Corona:

Tror pandemien vil vare til 2024

Den amerikanske legemiddelgiganten Pfizer anslår at coronapandemien vil vare i to år til.

LANGVARIG: Det kan se ut til at slutten på pandemien fortsatt er et stykke unna. Foto: Shutterstock
LANGVARIG: Det kan se ut til at slutten på pandemien fortsatt er et stykke unna. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Pfizer, som produserer en av de mest brukte coronavaksinene, sier også at de holder på med å teste en lavdose-versjon av vaksinen ment for barn i alderen to til fire år, men at den ser ut til å ha en litt svakere virkning enn det de hadde håpet på.

Det kan medføre at en godkjenning av lavdosevaksinen kan bli forsinket, melder Reuters.

Legemiddelselskapet, som produserer coronavaksiner sammen med tyske Biontech, holder også på med å teste ut en vaksine i tre doser for alle under 16 år, også barn ned til to år.

ALVORLIG: Espen Nakstad forteller om hav slags problemer omikron kan skape. Video: Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer

Professor Chris Whitty er medlem av den britiske regjeringens coronarådgivingsgruppe Sage. Han sier til Sky News at det trolig er legemidler og vaksiner som kommer til å føre oss ut av pandemien.

Han mener at pandemien kommer til å vare i opptil 18 måneder til, men han veit ikke når han mener at pandemien kommer til å være over.

- Men jeg tror at hver seksmånedersperiode kommer til å bli bedre enn de siste seks månedene. Hvor raskt det kommer til å gå … Det er alltid farlig å forutse vitenskap, sier han.

Han er likevel tydelig på at nye virus alltid kommer til å være en risiko.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer