-  Tror pappa er uskyldig

Helge Fossmos tre barn mistet først moren Helene. Så ble deres «nye mamma», Alexandra, skutt og drept. Nå er faren dømt til livsvarig fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/UPPSALA (Dagbladet/Expressen): Hvis dommen mot den tidligere pastoren blir rettskraftig, får ikke barna se sin far på mange år. Fossmo ble i går dømt for medvirkning til drapet på sin egen kone Alexandra, og medvirkning til to drapsforsøk. Hans tidligere elskerinne Sara Svensson avfyrte de dødelige skuddene i Knutby i januar. Svensson ble dømt til psykiatrisk behandling.

De to Fossmo-sønnene på seks og åtte år og datteren på ni mistet først sin mor Helene i 1999. Fossmo ble tiltalt for å ha drept kona og arrangert det som en ulykke i badekaret, men ble frikjent på dette punktet.

Tror på farens uskyld

Helge Fossmos søster, som har tatt hånd om barna etter den blodige natta i Knutby, sier at hun som omsorgsperson er pålagt taushetsplikt av myndighetene. Den fellende dommen mot broren ønsker hun ikke å snakke om.

-  Siste ord er ikke sagt. Det blir nok en ny behandling av saken, og jeg vil ikke kommentere dette mer, sier søsteren til Dagbladet. Ifølge søsteren mister ikke Fossmo omsorgen automatisk på grunn av dommen.

Avdøde Helene Fossmos foreldre sier at de bare har truffet sine barnebarn én gang i løpet av sommeren, og mener det er Helge Fossmo som styrer dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.