-  Tror pappa er uskyldig

Helge Fossmos tre barn mistet først moren Helene. Så ble deres «nye mamma», Alexandra, skutt og drept. Nå er faren dømt til livsvarig fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/UPPSALA (Dagbladet/Expressen): Hvis dommen mot den tidligere pastoren blir rettskraftig, får ikke barna se sin far på mange år. Fossmo ble i går dømt for medvirkning til drapet på sin egen kone Alexandra, og medvirkning til to drapsforsøk. Hans tidligere elskerinne Sara Svensson avfyrte de dødelige skuddene i Knutby i januar. Svensson ble dømt til psykiatrisk behandling.

De to Fossmo-sønnene på seks og åtte år og datteren på ni mistet først sin mor Helene i 1999. Fossmo ble tiltalt for å ha drept kona og arrangert det som en ulykke i badekaret, men ble frikjent på dette punktet.

Tror på farens uskyld

Helge Fossmos søster, som har tatt hånd om barna etter den blodige natta i Knutby, sier at hun som omsorgsperson er pålagt taushetsplikt av myndighetene. Den fellende dommen mot broren ønsker hun ikke å snakke om.

-  Siste ord er ikke sagt. Det blir nok en ny behandling av saken, og jeg vil ikke kommentere dette mer, sier søsteren til Dagbladet. Ifølge søsteren mister ikke Fossmo omsorgen automatisk på grunn av dommen.

Avdøde Helene Fossmos foreldre sier at de bare har truffet sine barnebarn én gang i løpet av sommeren, og mener det er Helge Fossmo som styrer dette.

-  Barna har hele tida trodd på sin fars uskyld. Helge Fossmo har vært meget dominerende i familien. Men nå har barna begynt å forstå at deres pappa kan få livstid i fengsel, sier foreldrenes bistandsadvokat, Anne-Marie Bonde, til Expressen.

Nedtrykt

Fossmos forsvarer Ola Nordström opplyser at Fossmo anker drapsdommen. Han besøkte i går sin klient i fengselet.

-  Han har ikke sagt så mye, han var nedfor og dempet, sier Nordström, og forteller at barna flere ganger har besøkt faren bak murene.

-  Politiet har ordnet så barna kan få komme til fengselet. Det er hjertelige møter når de hilser på.

DØMT: Helge Fossmo (33)
DØMT: Sara Svensson (27)