Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror pasienter misbrukte barn

Barn nede i fireårsalderen kan ha blitt seksuelt misbrukt av pasienter ved en institusjon i Sør-Trøndelag. Statens Helsetilsyn vurderer nå om helsepersonellet har forsømt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Adresseavisen som skriver dette. Forholdet er ikke anmeldt, og det er også uklart om de mistenkte i saken er strafferettslig tilregnelige.

Saken er oversendt fra Fylkeslegen i Sør-Trøndelag til Statens Helsetilsyn for nærmere utredning, og det er lagt lokk på informasjonen om saken. Helsetilsynet bekrefter likevel at det kan dreie seg om svært alvorlige straffbare handlinger.

-Det er ikke endelig avklart om det virkelig har skjedd seksuelle overgrep mot barn, men det ser slik ut, sier saksbehandler Inger Amundsen ved avdeling for helserett i Statens Helsetilsyn, til Adresseavisen.

- Mistanken omfatter flere pasienter som kan ha misbrukt flere barn. De yngste er rundt fire år gamle. Amundsen kan foreløpig ikke si om saken ender som straffesak.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media