||| (Dagbladet): I dagevis før den tyrkiske oljetankeren MV Karagöl ble kapret av somaliske pirater i Adenbukta, hadde piratene øvd på kapringen.
12. november i fjor slo piratene til. 14 tyrkiske besetningsmedlemmer ble tatt som gissel og kjemikalietankeren på 5850 tonn falt i hendene på sjørøverne.
To måneder senere, 13. januar, ble skipet og mannskapet sluppet fri mot løsepenger.
Kapringen av MV Karagöl var et tegn på at sjørøveri har gått fra å være et regionalt problem til å bli organisert, verdensomsomspennende kriminalitet.
Det mener både rederier og de som overvåker piratvirksomheten utenfor kysten av Somalia, skriver britiske The Guardian.
Får hjelp utenfra- De ringte jevnlig til London, sier Haldun Dincel, daglig leder av det tyrkiske Yardimci-rederiet, til avisa.
Dincel, som var med på forhandlingene om løslatelse av Karagöl, sier sjørøverne hadde med seg satelittelefoner om bord.
Etter at skipet var brakt til havn i Somalia, og de eldre sjørøverne tok over kontrollen, ble det gjort jevnlige oppringinger til utlandet.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger