Tror politiet tåkelegger

Signe Olberg (27) er den andre kvinnen som er sporløst forsvunnet på Curagao. I mars i fjor forsvant amerikanske Amy Bradley (24), som var passasjer på det norske cruiseskipet «Rhapsody of the Sea», da båten anløp Curagao.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden har ingen sett den amerikanske jenta, som ferierte om bord på Royal Caribbean Cruise Lines luksusskip sammen med sine foreldre.

- Disse nye opplysningene står i sterk kontrast til hva politiet på øya har gått ut med. Vi frykter at de tåkelegger når de påstår at Signes forsvinning er den første, sier Bjørn Sverre Johansen i Braathens.

Amy ukjent

Larvik-jenta Signe Olberg ble sist observert på Curagao 23. september. Etter halvannen måneds venting, tok Signes nærmeste kollega i passasjerservicen på Gardermoen, Torhild Pedersen, og supervisor Bjørn Sverre Johansen skjea i egen hånd. Med støtte fra arbeidsgiveren dro de til Virginia i USA og oppsøkte Amys familie.

- Ekteparet Bradley har forgjeves lett etter datteren i 19 måneder. De føler at de ikke har fått noen hjelp fra myndighetene på Curagao, opplyser Johansen.

Norges ambassadør i Venezuela, Dag Mork Ulnes, bekrefter overfor Dagbladet at han har bedt politiet på Curagao om informasjon om tidligere forsvinninger.

- De har svart at de ikke kjenner til det. Amy-saken er derfor ukjent for meg også, sier Mork Ulnes.

Milliondusør

Torhild Pedersen i Braathens er overbevist om at både Signe og Amy er bortført.

- Hva de har gjort med jentene, er umulig å vite. Det eneste vi vet, er at forbryterne ikke krever løsepenger. Amys foreldre har utlovet 2,3 millioner kroner til dem som finner henne, men uten respons, forteller Torhild Pedersen.

Braathens-kollegene samler nå inn penger for å få fortgang i etterforskningen.

- Vi satser på å leie en privatetterforsker, sier Bjørn Sverre Johansen.

Dødsmelding

Tilfeldigheter gjorde at Signe Olberg reiste på den skjebnesvangre ferieturen til Curagao.

- Vi skulle egentlig dratt sammen til Florida, men så måtte jeg utsette avreisen. Dermed dro Signe alene til Karibia. Hun er ei strålende venninne. Jeg tenker på henne dag og natt, forteller Heidi Holme i Braathens.

Torhild Pedersen utelukker at venninnen frivillig har innlatt seg på noe farlig på Curagao.

- Det er aldri noe tull med Signe. Hun er bare helt enestående. Et sånt menneske du blir kjent med en eneste gang i livet, sier hun bestemt.

Politiet på Curagao prioriterer fortsatt letingen etter Signe Olberg, mener ambassadør Dag Mork Ulnes.

- Vi er i daglig kontakt og er lovet informasjon dersom etterforskningen gir resultater. Men det forferdelige er jo at det ikke finnes spor etter jenta. Selv om det er gitt løfter om store summer i belønning for tips. Vi håper likevel på et gjennomslag for politiet, sier Dag Mork Ulnes.