Tror presenning eller plastpose kan ha stoppet flytrafikken i 90 minutter

Men SAS-piloten er sikker på at det var et fly han så.

EN GÅTE: Spekulasjonene rundt hva SAS-piloten så i lufta over Sørkedalen har variert mellom et mikrofly, en hangglider eller et seilfly. Men luftromsansvarlig i Norges Luftsportsforbund John Eirik Laupsa tror ikke det kan ha vært en luftsportsutøver som ble observert. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
EN GÅTE: Spekulasjonene rundt hva SAS-piloten så i lufta over Sørkedalen har variert mellom et mikrofly, en hangglider eller et seilfly. Men luftromsansvarlig i Norges Luftsportsforbund John Eirik Laupsa tror ikke det kan ha vært en luftsportsutøver som ble observert. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det hersket igår fullt kaos i luftrommet over Oslo etter at en SAS-kaptein observerte noe som så ut som en seilfly i 8000 fots høyde i området rundt Sørkedalen. 

All trafikk ved Oslo lufthavn ble stanset i halvannen time på grunn bruddet i luftrommet ved innflygningen til norges hovedflyplass.

Politiet ved Gardermoen politistasjon vet fortsatt ikke hva SAS-piloten så i luftrommet over Bogstadvannet i Oslo igår ettermiddag.

Kostbart - Å være i den høyden med et mikrofly, et seilfly eller en hangglider er utrolig med de vindforholdene vi hadde igår, sier Morten Undlien, vaktleder ved Gardemoen politistasjon til Dagbladet.

- Det kan ha vært en som ble tatt av den sterke vinden, men dette er veldig vanskelig å si, sier han.

Han forteller at det er første gang man har opplevd en slik situasjon ved Gardermoen.

- Flyplassen var stengt i nesten en og en halv time, så det er klart dette er kostbart. Det ville overrasket meg veldig om vedkommende melder seg frivillig, sier vaktlederen.

Ingen seilfly i lufta igår Spekulasjonene rundt hva SAS-piloten så i lufta over Sørkedalen har variert fra mikrofly, hangglider eller et seilfly.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer