Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tror rus eller mangel på førerkort kan ha spilt en rolle

Lensmann i Klepp kommune er fortvila over at ingen har meldt seg etter at Olav (12) ble kjørt i hjel.

FRYKTER RUS: Lennsmann ved Klepp kommune, Hans Kyllingstad, sier til Dagbladet at han tror rus eller mangel på førerkort kan være en del av grunnen til hvorfor personen som kjørte på Olav (12) ikke har meldt seg. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
FRYKTER RUS: Lennsmann ved Klepp kommune, Hans Kyllingstad, sier til Dagbladet at han tror rus eller mangel på førerkort kan være en del av grunnen til hvorfor personen som kjørte på Olav (12) ikke har meldt seg. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): På Kleppe skole i Rogaland ble det i dag flagget på halv stang for Olav (12), som døde etter en påkjørsel i den lille bygda, lørdag.

Lennsmann i kommunen, Hans Kyllingstad, sier til Dagbladet at han tror rus kan ha spilt en rolle i den tragiske hendelsen, siden føreren av bilen ennå ikke har meldt seg.

- Det er klart at når man ikke melder seg, så tenker man at det kan ligge noe bak - som at personen har vært rusa, eller ikke hatt førerkort, sier han.

Han forteller at de 15 til 20 politifolka som jobber på saken derfor har en stor jobb foran seg.

- Siden den som kjørte bilen ennå ikke har meldt seg, er det ikke sikkert at han kommer til å melde seg. Derfor jobber vi nå ut i fra en teori om at vi må finne ham sjøl, sier han.

- Rammet oss hardt Mandag ble det flagget på halv stang, og avholdt minnestund for Olav.

skolens nettside hadde rektor Astrid E. Lunde skrevet et innlegg, til minne om gutten, som gikk på rulleski med sin far da ulykken inntraff på Lalandsvegen:

- Dette er en tragisk hendelse som har rammet oss hardt. Vår dypeste medfølelse går til den nærmeste familie! Hendelsen har ramma oss hardt i lokalsamfunnet, og blant personalet og elevene på Kleppe skole, skriver Lunde.

Kyllingstad understreker at han ikke tror personen har ment å kjøre på Olav. 

- Det som har skjedd har skjedd - Det er ingen som tror at noen har kjørt på noen med vilje. Det som har skjedd har skjedd, men det blir lettere for både familien, politiet og for personen selv, å melde seg, sier han.

Personen som kjørte bilen som fredag traff Olav bakfra på den smale landeveien, stakk av fra stedet. Kyllingstad tror personen kan være redd for å melde seg for - også med tanke på den den omfattende mediedekninga.

- Vi synes det er synd, skulle ønske personen kunne spart familien for mye bekymring, så de fikk vite hva som har skjedd, sier han.

Minst tre vitner mener å ha sett bilen, som skal være mørk rød, den akuelle kvelden. Kyllingstad håper det kan være med på å få personen som kjørte, til å melde seg.

-  De som får panikk i nuet pleier som regel å ta kontakt, sier han.

- Svingete og smal vei Kyllingstad har selv bekjentskap til familien, som har vært innom kontoret hans etter den tragiske hendelsen.

- Vi synes det er sørgelig at en gutt på 12 år blir drept. Vi bor i en liten bygd, der mange kjenner mange, sier han.

Han forteller at veien der Olav ble påkjørt er kjent for å være utrygg.

- Det er en strekning der det skjer mange utforkjøringer. Den er svingete og smal, men det er mange veier i Klepp kommune hvor det ikke er sykkelstier. De er for tidlig å si om det vil bli gjort noe med strekningen, sier Kyllingstad.

- Fortsetter til vi har personen Han opplyser overfor Dagbladet at dør-til-dør aksjonen som ble iverksatt søndag, vil fortsette som vanlig i morgen. Politiet i Klepp kommune har på dagtid mellom 15 og 20 som jobber med å finne ut hvem som kjørte i hjel Olav.

- Vi fortsetter til vi har fått tak i personen. Vi har fått inn beredskap fra nabodistriktene, så de hjelper oss, sier han.

Han mener det ikke er sannsynlig at sjåføren har kjørt på gutten uten å merke det.

- Det virker rart dersom noen skulle ha kjørt på ham, og ikke sanset det selv. Sånn som jeg ser det, mener jeg at sjåføren bør ha oppdaget å ha vært borti noe.

FLAGGET PÅ HALV STANG: I syvende klasse på Kleppe skole i Rogaland var det mandag en tom pult, etter at Olav Hovda (12) ble påkjørt - og senere døde av skadene i helga. Lærere og elever skal ifølge et innlegg på skolens hjemmeside ha møttes til minnestund her i dag. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
FLAGGET PÅ HALV STANG: I syvende klasse på Kleppe skole i Rogaland var det mandag en tom pult, etter at Olav Hovda (12) ble påkjørt - og senere døde av skadene i helga. Lærere og elever skal ifølge et innlegg på skolens hjemmeside ha møttes til minnestund her i dag. Foto: Kent Skibstad / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!