Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Saddam skjuler seg i Bagdad

CIA tror Saddam Hussein er i live og skjuler seg i Bagdad-området der han beskyttes av et undergrunnsnettverk av partifeller og lojale klanfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av interne CIA-dokumenter nyhetsbyrået UPI har fått tilgang til.

- Det eksisterer et motstandsnettverk som er sterkere enn vi tidligere har trodd, sier en kilde i Bush-administrasjonen til UPI.

- Saddam beveger seg rundt i Irak, og har stor støtte. Mye av det som i massemediene omtales som plyndring er i virkeligheten sabotasje utført av «stay behind»-grupper fra Baath-partiet, sier en annen kilde til nyhetsbyrået.

!-Undergrunnsbevegelsen består av tidligere partifolk og finansierer sin virksomhet med penger plyndret fra den irakiske statskassen, sier kilden.

Den tidligere CIA-offiseren Vince Cannistraro tror også den tidligere irakiske diktatoren lever i beste velgående.

- Det foreligger troverdige beviser på at Saddam fortsatt er i live og beskyttes, sier Cannistraro til UPI.

Ifølge nyhetsbyråets kilder konsentrerer de amerikanske styrkene i Irak nå letingen i Bagdad og «en småby» rett nord for byen.

Amerikansk etterretning tror Saddam Hussein og hans følge skjuler seg i private bolighus, og at de betaler familiene de flytter inn hos 50.000 dollar - 340.000 kroner - før de flytter videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media