Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Saddam-tilhengere står bak

Tre er drept og 10 skadd i et drapsforsøk på en av sjiamuslimenes ledere i byen Najaf i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Les mer om Najaf og Karbala, De hellige byene.

  To livvakter og en sjåfør er drapt, mens 10 familiemedlemmer er såret etter at terroristene detonerte bomba utenfor hjemmet til den innflytelsesrike sjiamuslimske storayatollahen Mohammed Saeed al-Hakim, melder AP. Selv fikk han bare skrubbsår i nakken, ifølge Abdel-Aziz al-Hakim, nestleder i det som var den væpnede delen av den shiamuslimske paraplyorganisasjonen Det høyeste råd for den islamske revolusjon i Irak (SCIRI) før krigen og medlem av det amerikansk-utpekte konsilet som skal lede Irak.

  Al-Hakims sønn, Haidar Mohammed Said al-Hakim, sier til fjernsynskanalen Arabiya TV fra Beirut at bomben var blitt plassert i et rom der al-Hakim hvilte etter bønn.

  - Den informasjonen vi har fra våre brødre i Najaf er at etter bønnen gikk han til et rom for å hvile og brødrene fant en gassylinder koblet til et sprengstofflegeme på veggen i rommet. Eksplosjonen skjedde. Det var ingen mulighet til å hindre den eller fjerne sprengstoffet, sa al-Hakims sønn.

  Irakiske aviser har den siste uka rapportert at al-Hakim har mottatt drapstrusler.

  - De hovedmistenkte er tidligere medlemmer av Baath-regimet og Saddam Husseins støttespillere som ønsker å holde liv i krigen mellom sunni- og sjiamuslimer, sier Mohsen al-Hakimm en talsmann for sjiamuslimene, ifølge BBC.

  Eksplosjonen inntraff da Mohammed Saeed al-Hakim var på vei hjem etter middagsbønnen.

FIKK BARE SKRUBBSÅR:</B> Mohammed Saeed al-Hakim.