Tror serie-kattemorder beholder hodet og halen til pusene som trofeer

Frykter at personen som har drept over femti smådyr i Sør-London kan gå løs på mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En seriekattemorder som i avisspaltene kalles «The Cat Ripper of Croydon» mistenkes å ha tatt livet av minst femti dyr, for det meste katter, i London de siste tre årene. Drapene skal ha eskalert de siste månedene, og flere er ifølge The Guardian bekymret for at det bare er et tidsspørsmål før personen dreper mennesker.

Ifølge Sky News har kattemorderen flere sadistiske trekk.  I flere tilfeller er katter funnet igjen uten hode og hale - og dyrene er forlatt i nærheten av huset til eierne. 

Kriminolog Adam Lynes ved Birmingham State University ser klare paralleller til måten enkelte seriemordere beholder trofeer fra sine ofre.

- Det kan hende at denne personen(e) beholder hode og hale til ofrene sine som trofeer, for å gjenoppleve drapsøyeblikket, forklarer han til Sky News.

Wayne Bryant mistet trolig sin katt «Amber» til kattemorderen i fjor. Hans kone fant det maltrakterte katteliket i et skogholt ved huset deres.

- Måten hun var lagt der på viser at hun ikke bare ble kastet dit. Jeg er sikker på at hun var plassert sånn for å sjokkere, for det var ikke mulig å se at hodet manglet før etter at du hadde plukket henne opp, forklarer han til Sky News.

Det skal ifølge nyhetsformidleren være lovt ut en dusør på 5.000 britiske pund til den som bidrar til at personen blir pågrepet. Foreløpig har ikke politiet noe særlig å gå etter, ifølge Sky News. 

Mesteparten av dyrene skal ha blitt funnet i Sør-London, men det har også vært enkelte saker i andre deler av hovedstaden.