Tror serievoldtektsmann herjer Oslo

Samme mann kan stå bak flere av tilfellene, tror politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet undersøker nå om samme gjerningsmann står bak flere av de elleve kvinnene som er blitt voldtatt eller forsøkt voldtatt siden nyttår.

Åtte av de elleve voldtektssakene er overfallsvoldtekter. Politiet ser ikke bort fra at flere av dem kan være begått av en og samme mann, skriver Dagsavisen.

Gjennom å sammenligne biologiske og andre tekniske spor fra hvert enkelt overgrep, kan politiet kunne finne ut om samme gjerningsmann har vært på ferde i flere av sakene. Hvis etterforskningen fører fram til den skyldige, eller en voldtektsmann blir tatt på fersk gjerning, kan politiet teste vedkommendes DNA-profil opp mot sporene fra de andre voldtektene.

- Vi får bistand fra Rettsmedisinsk institutt for å sammenligne spor fra hvert enkelt åsted. Dette gjøres blant annet for å se om en og samme gjerningsmann kan ha begått flere av voldtektene. Det har skjedd før, og kan skje igjen, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen i Oslo politidistrikt.

DNA-arbeidet er tidkrevende, og foreløpig har politiet ingen grunn til å konkludere med at en serievoldtektsmann står bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer