FORTELLER SIN HISTORIE: Kvinnen (25), som hadde en relasjon med Roger Ingebrigtsen i tenårene, forteller nå sin historie. Fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap, til høyre), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth, var sammen med henne da hun møtte Nordlys lørdag ettermiddag. Foto: Jostein Larsen Østring Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys
FORTELLER SIN HISTORIE: Kvinnen (25), som hadde en relasjon med Roger Ingebrigtsen i tenårene, forteller nå sin historie. Fylkesrådsleder i Troms, Pia Svensgaard (Ap, til høyre), og Arbeiderpartiets gruppeleder på fylkestinget, Cecilie Myrseth, var sammen med henne da hun møtte Nordlys lørdag ettermiddag. Foto: Jostein Larsen Østring Foto: Jostein Larsen Østring / NordlysVis mer

Tror sex-avsløringen kan bli etterforsket mot jentas vilje

Riksadvokaten kan gripe inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er foreløpig uklart om sex-saken som felte statssekretær Roger Ingebrigtsen fil føre til anmeldelse.

Både kvinnen (som nå er 25) og Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen har tidligere gjort det klart at anmeldelse av saken ikke har vært aktuelt, fordi jenta ikke ønsker det. Årsaken til det skal blant annet være at hun ikke ønsker å bidra til at hun blir identifisert.

Men i et intervju med Nordlys i går, vil jenta ikke kommentere hvorvidt hun ønsker å anmelde. Advokaten sa i går kveld at dette ikke er tatt stilling til.

Ikke bestemt seg - Det er et spørsmål som ikke er tatt stilling til. Jeg kan ikke si hverken ja eller nei. Hvis jeg mener at det har skjedd noe straffbart, vil jeg vurdere politianmeldelse, sier Hansen.

Roger Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden, sa til Dagbladet lørdag og til Nordlys tidligere i går at det etter hans vurdering ikke har skjedd noe straffbart i saken.

Advokat Sjak R. Haaheim, som tidligere har vært politiadvokat, tror at riksadvokat Tor-Aksel Busch vil kreve etterforskning i saken.

- Jeg regner med at Busch også vil tenke nøye gjennom om det er Troms politidistrikt som bør etterforske den. Både statsadvokaten i Troms og Finnmark og politidistriktet kan ha gjort seg selv inhabile da de lynraskt slo fast at det er uaktuelt å etterforske saken, sier han til VG.

- Har store plager Kvinnen fortalte i går at hun har det bra, men at saken er tung å bære. Hun er i dag student, og har flere verv i Arbeiderpartiet. Fordi saken blir publisert på internett, og hun ikke ønsker å bli forbundet med den seinere i livet, forteller hun historien anonymt.

- I dag har jeg det bra, og står oppreist. Jeg har kommet meg gjennom dette, mye takket være gode venner. Men jeg har hatt store plager med dette. Jeg har vært med på ting som har vært vanskelig å leve med, sier kvinnen.