Tror skytteren tar seg fram på sykkel

- Han har god lokalkunnskap, og det som trigger han er selve skytingen, sier svensk politi.

SKUTT GJENNOM RUTA:I forrige uke ble det skutt mot dette vinduet. På kjøkkenet satt to kvinner og et barn. Befolkningen i Malmö lever nå i frykt, mens politiet jobber døgnet rundt for å sirkle inn gjerningsmannen. Foto: Henning Lillegård
SKUTT GJENNOM RUTA:I forrige uke ble det skutt mot dette vinduet. På kjøkkenet satt to kvinner og et barn. Befolkningen i Malmö lever nå i frykt, mens politiet jobber døgnet rundt for å sirkle inn gjerningsmannen. Foto: Henning LillegårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||MALMÖ (Dagbladet): Politiets intensive jakt på skytteren bak de uforklarlige skyteepisodene i Malmö fortsetter. Klokken 10.15 i dag holdt svensk politi en pressekonferanse på politihuset i Malmö.

På sykkel Politiet jobber nå ut fra at gjerningsmannen er en mann i 20-40 årsalderen. Han har god lokalkunnskap og tar seg kanskje fram på sykkel.

- Vi ser at skytteren kan være en person på sykkel. Dette er en politifaglig teori, men dette er ikke bygget på vitnebeskrivelser, sier assisterende politisjef Åsa Palmqvist til Dagbladet.

Svensk politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

Falske sms  Palmqvist innledet pressekonferansen med å kommentere ryktene om at politiet sender sms til allmennheten om at de skal holde seg inne.

- Dette skaper stor uro. Politiet sender ikke ut sms til allmennheten, sier Palmqvist.

Startpistol Ifølge Palmqvist er det svært usikkert om skytingen i bydelen Katrinelund i natt er relatert til saken, og om det i det hele tatt har vært avfyrt skudd.

- Det har ikke skjedd mye siden sist. I går etter klokken 20.00 kjørte en mann ut av en garasje. Han hørte en lyd som han oppfattet som et skudd, og ruta  hans knuste. Etter klokken tre hørtes det igjen skudd i samme gate, og der går vi ut fra at skuddene kom fra en startpistol.

Trigges av skytingen Svensk politi jobber nå med å lage en profil av gjerningsmannen, ifølge Aftonbladet.

- Vi har ikke kommet veldig langt ennå, men det er en mann som er godt kjent i byen. Det som trigger han er selve skytingen. Han vil ikke leke katt og mus med oss. Han trekker seg heller vekk, sier etterforsker Per Lidehäll.

Tilsammen jobber et hundretalls personer med å etterforske skyteepisodene i Malmö, i tillegg bistår politi fra Skåne og svenske kripos, skriver Expressen.

- Vi håper at vi skal pågripe mannen før han skyter igjen, sier Lidehäll..

Både Lidehäll og Palmqvist understreker at de gjør alt de kan for å pågripe gjerningsmannen.

- Dette er ikke over før han er pågripet, sier Lidehäll.

Svensk politi kan fortsatt ikke utlelukke at det er flere gjerningsmenn.

- Vi kan ikke låse oss ved en teori. Det er vanskelig å si på dette tidspunkt, avslutter Lidehäll.