Tror snikmorderen bruker stemme-forvrenger

Politiet tror snikskytteren har ringt dem og brukt en stemme-forvrenger. En beskjed fra det som kan være morderen inneholder et pengekrav og trussel om flere drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det siste døgnet har politiet kommunisert med det de tror er snikskytteren via media.

- Gjenta tydelig og ofte

Etterforskerne sa i går kveld på en pressekonferanse at en telefonsamtale som hadde kommet inn var for utydelig til at mottakeren kunne få med seg hva som ble sagt. De ba innringeren om å ta kontakt på nytt.

- Personen du ringte kunne ikke høre noen ting av det du sa. Vi vil få dette riktig. Ring oss tilbake slik at vi kan forstå, sa Charles Moose, politsjef i Maryland.

Til media fortsatte Moose:

- Om dere kan viderebringe denne beskjeden tydelig og ofte setter vi stor pris på det.

Beskjeden var tydelig adressert til snikmorderen, men Moose vil ikke opplyse til media hva telefonsamtalen dreier seg om og hvem som har mottatt den.

Ifølge amerikanske medier er det ingen tvil om de forsøkte å kommunisere med snikmorderen.

Stemmeforvrenger

I morgentimene i dag sier kilder til CNN at det har vært en telefonsamtale, at at det er den som fikk politisjef Charles Moose til å be snikskytteren om å ringe tilbake.

Politiet tror grunnen til at telefonsamtalen var så utydelig er at innringeren har brukt en slags stemmeforvrenger.

Moose ville ikke gi flere opplysninger omkring telefonsamtalen.

- Det vil være upassende og kan skade etterforskninga, sa Moose.

Dette er den tredje beskjeden fra politisjefen på tre dager hvor han forsøker å kommunisere med snikmorderen.

Han forsøkte for første gang å få kontakt søndag etter at en håndskrevet beskjed ble funnet bak Ponderosa Steakhouse hvor snikmorderens foreløpig siste offer ble skutt og hardt såret. Moore adresserte en oppfordring til «en person som la igjen en beskjed til oss på Panderosa.»

Ikke samme håndskrift

Lappen skal ha dreid seg om et pengekrav og en trussel om flere drap. Kilder sier til CNN at lappen ble funnet etter et innringer ringte og tipset politiet om den. Mannen som ringte inn er «av ukjent opphav.»

Kildene vil ikke opplyse videre om språket som er brukt i brevet, som nå analyseres for DNA av FBI. Håndskrift og andre detaljer kan også hjelpe med å finne ut hvem som skrev den. Politiet jobber utfra antakelsen om at beskjeden er fra snikmorderen.

Etterforskerne har sammenlignet brevet og håndskriften med beskjeden som ble funnet på et tarotkort nær en skole i Maryland der en 13-åring ble skutt og alvorlig såret 7. oktober. Beskjeden på det såkalte dødskortet var - Jeg er Gud.

Kildene sier til CNN at håndskriften ikke var den samme.

FORSØKER Å SNAKKE MED SNIKMORDEREN:</B> Charles A. Moose, politisjef i Montgomery, forsøker å nå snikmorderen via kryptiske beskjeder i media.