Tror sønn (22) drepte mor og far, stakk av og døde i trafikkulykke

Norskvietnamesisk foreldrepar funnet med stikkskader på Tasta i Stvanger.

AVHØR OG UNDERSØKELSER: Krimteknikere jobber fortsatt i huset på Tasta, og politiet avhører flere personer. Den ene av de avdøde ble obdusert i dag og de to andre vil bli obdusert i morgen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
AVHØR OG UNDERSØKELSER: Krimteknikere jobber fortsatt i huset på Tasta, og politiet avhører flere personer. Den ene av de avdøde ble obdusert i dag og de to andre vil bli obdusert i morgen. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiinspektør Ernst K. Rossebø, leder for felles etterforskningsenhet i Rogaland-politiet, opplyser i en pressemelding ved 18-tida at politiet tror en 22 år gammel sønn drepte sin far (55) og mor (52) på Tasta i Stavanger i går kveld.

- Politiet arbeider fremdeles ut i fra teorien om at det er sønnen som har drepte mor og far sin på Tasta og at det var sønnen som omkom i møte med en trailer senere på kvelden den 1. juli.

- Politiet har et omfattende etterforskningsarbeid framfor seg. Den ene av de avdøde ble obdusert i dag og de to andre vil bli obdusert i morgen, skriver Rossebø i pressemeldingen.

Rykket ikke ut Det vakte oppsikt da det i formiddag ble kjent at politiet ved 16-tida i går ettermiddag fikk melding om «rare lyder» fra huset i Stavanger der en mann seinere ble funnet drept og en kvinne hardt skadd - men ikke rykket ut.

- En gutt i 12/13-årsalderen ringte politiet i 16-tida og meldte fra om rare lyder fra adressen. Etter kontrollspørsmål kom politiet til at det ikke var en nødssituasjon, og aksjonerte ikke, opplyste Rossebø på en pressekonferanse i formiddag.

Da politiet ved 20-tida ankom boligen - etter at en nabo varslet om blodspor foran huset - fant de kvinnen hardt skadd og mannen stukket til døde. Kvinnen døde i natt, mens den mistenkte sønnen døde i en frontkollisjon i Bjerkreim kommune i går kveld. Bilen han kjørte var etterlyst i forbindelse med drapssaken.

Avhør Politiet opplyser at de tre døde er av vietnamesisk opprinnelse med norsk statsborgerskap. Deres identitet er imidlertid ikke ennå formelt bekreftet.

- Den formelle identifiseringen av de avdøde kan fremdeles ta noe tid, og det vil av den grunn fremdeles gå noe tid før navnene på de avdøde kan frigis.

Politiet begynte allerede i går kveld å avhøre naboer til åstedet på Tasta, men har fortsatt en rekke vitneavhør foran seg. Også en rekke krimtekniske undersøkelser vil bli utført i løpet av kvelden og morgendagen.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiinspektør Ernst K. Rossebø og politiadvokat Karen Mork. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politiinspektør Ernst K. Rossebø og politiadvokat Karen Mork. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer