Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Statoil blir en pengemaskin

Statoil-aksjen er svært populær igjen, og oljeanalytiker tror ikke kursoppgangen er over.

TROR PÅ STATOIL: Oljeanalytiker Trond Omdal ser fortsatt oppside for den norske oljegiganten. Foto: Finansavisen / Iván Kverme
TROR PÅ STATOIL: Oljeanalytiker Trond Omdal ser fortsatt oppside for den norske oljegiganten. Foto: Finansavisen / Iván Kverme Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Pareto-analytiker Trond Omdal mener kombinasjonen av høyere oljepris og lavere kostnader gjør at Statoils frie kontantstrøm i år kan bli det høyeste siden 2008, skriver Finansavisen.

Oljeprisen har svinget litt den siste tiden, og ligger i dag på i underkant av 56 dollar fatet. Tirsdag var den imidlertid oppe i 58 dollar, noe som kun er to dollar unna Omdals 2017-estimat.

Basert på det anslaget tror han ifølge avisen at oljegigantens frie kontantstrøm før utbytte i år vil bli på 5 milliarder dollar, tilsvarende 12,40 kroner per aksje, gitt et dollar-estimat på 8,00 kroner.

- Man får et vindu her der investeringsnivået er kommet kraftig ned og der break-even-nivået er kommet ned mot 50 dollar fatet. Når oljeprisen kommer opp får man da en veldig sterk kontantstrøm, sier Omdal til avisen.

Populær

I slutten av oktober oppjusterte Omdal kursmålet i Statoil fra 160 til 180 kroner. Han er ikke alene om å anbefale kundene å kjøpe i Statoil, og aksjen er ifølge avisen nå på sitt mest populære siden 2013.

Totalt 19 analytikere anbefaler kjøp, mens 12 opererer med salg og 6 anbefaler hold.

Når Statoil om én måned avholder kapitalmarkedsdag tror Omdal at enda lavere investeringer og hva de sier om lønnsomheten kan bli kurstriggere.

Han påpeker også overfor avisen at det «vinduet» Statoil opplever, med betydelig positiv kontantstrøm som overstiger dagens utbyttenivå og organiske investeringer, kan vare i flere år før investeringsnivået igjen må øke betydelig.

- Statoil er i en spesiell situasjon på grunn av Johan Sverdrup, og har fleksibilitet til ytterligere kutt i investeringene de nærmeste årene og likevel levere vekst frem til 2020, sier Omdal til Finansavisen.

Flere nyheter:

Råkjøret fortsetter for boligprisene
Meglerkjempe advarer: Rallyet er over - selg
Trond Mohn har gitt 100 millioner til miljøkrigere fra Bergen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!