Tror Stavangermann kan ha blitt drept

Zahid Mahmood Butt (54) forsvant med 100 000 kroner for en måned siden.|

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Stavanger etterlyser den 54 år gamle Zahid Mahmood Butt, som har vært savnet fra sitt hjem i Stavanger siden 9.juli. Han har ikke gitt livstegn fra seg siden da, og politiet frykter at han kan ha blitt utsatt for noe kriminelt.

– Det er ingenting som tyder på at han har forlatt området frivillig. Derfor tror vi at noe straffbart kan ha skjedd, opplyser Kari Marie Kjellsberg, leder for etterforskningsseksjonen ved Stavanger politistasjon, til Dagbladet.no.

Butt er 170 cm høy, fyldig, av pakistansk opprinnelse, har kort hår og er skallet på toppen. Han ble sist sett på Statoilstasjonen i Lagårdsveien i Stavanger, mandag 9.juli ca. kl. 13.

Butt ble første gang etterlyst 14. juli.

Mystisk møte

Den dagen Butt forvsant  hentet han 100 000 kroner i kontanter hos svogeren sin, som var tilbakebetaling av et lån han hadde gitt svogeren.

- Ifølge svogeren, tok Butt med seg de 100 000 og møtte to menn på en Statoilstasjonen i Lagårdsveien i Stavanger, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø til Dagbladet.no.

Etter møtet kjørte Butt fra stedet i sin egen bil, mens de to han møtte kjørte i en annen bil. De to han skal ha møtt, er ikke identifisert og politiet søker nå etter informasjon om dem.

- Informasjonen om dette møtet har vi bare fra ett vitne, svogeren. Dersom noen vet noe om de to eller har sett noe, ber vi om at de kontakter politiet, sier Rossebø.

Ikke i Pakistan 

Butt er etterlyst internasjonalt og norsk politi har vært i kontakt med pakistanske myndigheter.

- Vi har fått bekreftet at han ikke har reist inn i Pakistan, sier Rossebø.

Butt er far til tre voksne barn og har to hus i Lahore i Pakistan. Han er ikke en del av noe kriminelt miljø, ifølge politiet.

Fanget eller drept

- Vi holder alle muligheter åpne, men vi tror ikke at han holder seg frivillig skjult eller at han har tatt selvmord, sier Rossebø.

Hypotesen politiet jobber utifra er at han enten blir holdt fanget eller er blitt drept. 

- Men ettersom det ikke har vært noen livstegn fra ham siden forsvinningen 9. juli, frykter vi at det siste er mest sannsynlig, sier Rossebø.

Ønsker Kripos-bistand

Politiet i Stavanger har bedt om bistand fra Kripos i saken, men på grunn av kapasitetsproblemer har de ikke blitt involvert i saken enda.

– Det er en del ting som ikke stemmer i de opplysningene vi har fått i denne saken. Vi kan ikke utelukke at det har skjedd et drap, sier Kjellsberg.

Ifølge Stavanger Aftenblad  har politiet gjort i underkant av 40 vitneavhør, blant annet også i Oslo, der Butts ekskone bor. Videre har politiet foretatt to rundspørringer i Stavanger, i området rundt Butts bopel og ved Statoil-stasjonen.

Har du sett Butt, eller har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Stavanger politistasjon på telefon 51 89 91 18.

SAVNET SIDEN 9.JULI: Zahid Mahmood Butt (54) fra Stavanger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer