<strong>ØKONOMI:</strong> Stein Erik Hagen kontrollerer 24,5 prosent av aksjene i Orkla. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
ØKONOMI: Stein Erik Hagen kontrollerer 24,5 prosent av aksjene i Orkla. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

Tror Stein Erik Hagen vil selge seg ut av Orkla

Etter at Åge Korsvold varslet sin avgang som konsernsjef spekuleres det nå i at Stein Erik Hagen vil selge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Torsdag overrasket Orklas toppsjef Åge Korsvold markedet ved å varsle sin egen avgang. Dermed er det duket for det sjette lederbyttet i konsernet på åtte år.

Nå spekuleres det i at den neste Orkla-sjefen vil bli den siste under hovedaksjonær Stein Erik Hagens eierskap, skriver Finansavisen i dag

Tror på salg Finansavisen har vært i kontakt med flere aktører som tror Hagen planlegger å selge Orkla i løpet av overskuelig fremtid.

- Hagen solgte livsverket, han kan godt selge Orkla også. «Alle» spekulerer i dette, sier en analytiker som ikke vil siteres ved navn.

- På et eller annet tidspunkt vil Hagen innse at dette er vanskelig, og finne det fristende å selge. Jeg tror det er heller nært enn fjernt. Det er vanskelig å være internasjonal storspiller fra Norge i denne bransjen, sier forvalter Jan Petter Sissener til avisen.

Sissener ser ingen naturlig avtager i Norge, men tror det finnes mange internasjonale potensielle kjøpere, som Nestlé og Kraft, i tillegg til Unilever og Procter & Gamble.

- For Nestlé ville det være innvannende for aksjonærene med et kjøp av Orkla. De har helt andre kapitalkostnader, sier forvalteren.

Orkla henger etter Orkla har en børsverdi på 47,4 milliarder kroner og Stein Erik Hagens aksjer er verdt 11,6 milliarder kroner.

Aksjen har imidlertid blitt hengende etter i oppgangen på Oslo Børs. I fjor falt Orkla 2,4 prosent på Oslo Børs, mens hovedindeksen steg 23,6 prosent.

Flere nyheter Wilhelmsen-barna får hytte til over 50 mill.
Problemene har kostet Norwegian-Kjos én milliard
Millionkrav mot mor (71) etter konkurs

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer