«GOD TIMING»: En anonym partikilde mener det vil være «god timing» for Stoltenberg å gå av i 2015. Andre tror det samme. Her på vei hjem etter et møte med politiske journalister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
«GOD TIMING»: En anonym partikilde mener det vil være «god timing» for Stoltenberg å gå av i 2015. Andre tror det samme. Her på vei hjem etter et møte med politiske journalister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Tror Stoltenberg trekker seg som Ap-leder i 2015

Partifeller spår Jens Stoltenbergs partileder-avgang hvis Ap mister regjeringsmakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere anonyme partikilder som Aftenposten har vært i kontakt med, tror han kommer til å gå av som partileder på landsmøtet våren 2015. Da har han vært leder av partiet i 13 år. Et dårlig valgresultat neste høst kan komme til å sementere en slik beslutning.

- Det rødgrønne prosjektet er Jens' prosjekt. Hvis vi ikke vinner valget er det få som tror han blir sittende etter 2015, sier en Ap-kilde til avisen.

En annen partikilde sier at det vil være «god timing» for Stoltenberg å gå av i 2015.

- Da har han sittet i to og en halv periode, og en ny leder har tid til å bygge seg opp før stortingsvalget i 2017, sier kilden.

Helseminister Jonas Gahr Støre er favoritt til å overta etter Stoltenberg, men hvis lederskiftet trekker ut i tid, kan det dukke opp flere andre kandidater.

Jens Stoltenberg vil uansett bli sittende på Stortinget, i utgangspunktet fram til 2017.
NTB