Tror Stordalen & Co kan løse eldrekrisa

Carl I. Hagen vil ha eldrehoteller.

TALTE: Carl I. Hagen snakket om eldreomsorg og privatisering under landsmøtet til Fremskrittspartiet i dag. FOTO: SCANPIX
TALTE: Carl I. Hagen snakket om eldreomsorg og privatisering under landsmøtet til Fremskrittspartiet i dag. FOTO: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GARDERMOEN (Dagbladet.no): I går
fridde Siv Jensen til kvinnene, i dag rakte tidligere partiformann og Frp-nestor Carl I Hagen de eldre ei hand, da han tok talerstolen på Fremskrittspartiets landsmøte.

Til voldsom applaus, startet han med å takke for vervet som leder av partiets nye eldreorganisasjon.

Den skal fungere på samme måte som ungdomspartiet, og representere de eldstes interesser i partiet.

Oppfordret Stordalen
Hagen raste mot regjeringens eldrepolitikk, og ønsker store endringer. Han tror økt privatisering vil hjelpe på mangelen på sykehjemsplasser, og tror næringslivstopp Petter Stordalen kan løse deler av problemet.

- Jeg er helt sikker på, at hvis sykehjemsplasser var stykkprisfinansiert, og en fikk 500 000 kroner for hver sykehjemsplass, som det koster i dag, ville næringslivet stått i kø for å bidra, sier Hagen.

Og fortsatte:

- I dag, som hotelletterspørselen går ned, tror jeg Petter Stordalen, som eier dette og utallige andre hoteller, ville vært på plass med en gang, og gjort om en etasje eller noen rom, til sykehjemsplasser, sa Hagen.

Krever endring
- For oss er valgfriheten et verdispørsmål. Det å vite at du kan velge bort det som ikke er bra, at du kan bytte hvis du ikke er fornøyd, sier Hagen.

Han lover en ny alderdom med en Jensen-regjering.

- Det skal være en fantastisk ære å oppleve at statsminister Siv Jensen og hennes regjeringen gjennomfører den politikken som er er skissert i partiprogrammet.

Mål om 200 lag
Hagen gikk deretter knallhardt ut mot regjeringens seniorpolitikk, og varslet at en valgbølge av Frp-eldre vil skylle over landet. Partiet har ambisjoner om å ha 200 lokallag av eldreorganisasjonen på plass innen august.

- Frp må ivareta pensjonistenes interesser, for vi får ingen hjelp fra LO. Minstepensjonistene og de med lave pensoner kommer dårligst ut, sa Hagen fra talerstolen.

-Aldersdiskriminering
Han mener de eldre blir dårlig behandlet på arbeidsmarkedet, og krever endring.

- Vi vil ha slutt på aldersdiskriminering. Selv EU går i bresjen for dette. Derfor kommer Frp med systematisk gjennomgang av aldersgrenser i alle yrker, slik at de kan jobbe lenger. I stedet for aldersgrenser som hindrer folk å jobbe. Vi vil ha gradvis overgang til pensjonisttilværelsen, sa Hagen til applaus i salen.

- Vi vil ha slutt på umyndiggjøringen av alle dem som har behov for omsorg. Vi vil ha valgfrihet for brukerne. De skal kunne velge og stille krav slik den yrkesaktive del av befolkningen. Dette skal kunne finansieres av folketrygden, uavhengig av hvor du bor i
landet.