Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Telenor-sjefen sparkes før sommeren

Tror et nytt styre vil felle Sigve Brekke.

TRE UHELDIGE SAKER: BI-professor Petter Gottschalk nevner tre grunner til at han tror Telenor-sjef Sigve Brekke (bildet) må forlate sjefstolen før sommeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TRE UHELDIGE SAKER: BI-professor Petter Gottschalk nevner tre grunner til at han tror Telenor-sjef Sigve Brekke (bildet) må forlate sjefstolen før sommeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket som har preget Sigve Brekkes (55) første måneder som sjef for den delvis statseide, børsnoterte telegiganten Telenor er på ingen måte over, tror BI-professor Petter Gottschalk.

- Det kan stå mer for døra: At hele styret skiftes ut, enten nå eller i en generalforsamling til våren. De har jo mistet tillit hos sin største eier, kanskje hele styret, sier Gottschalk til Dagbladet. Han får støtte i det siste hos lederen i Stortingets næringskomité, Geir Pollestad.

- Jeg tror nok at det her jobbes med å bytte ut hele styret, sier Pollestad.
Han mener dette er grunnen til at nominasjonskomiteen fortsatt ikke har funnet en ny styreleder, etter at Svein Aaser ble avsatt i oktober.
Spår avgang Gottschalk peker på tre uheldige saker, som han til sammen tror kan koste Brekke jobben: VGs artikler om at kvinner ikke var med i sluttrunden da Sigve Brekke ble ansatt, Kapitals artikler om at Brekke skal ha jukset med CV-en, og en mulig utvidet gransking av korrupsjonsskandalen i Telenor-deleide Vimpelcom.

- Med de tre tingene jeg nevnte nå — og særlig hvis granskningen blir utvidet til mer enn Vimpelcom — har han nok gått av før sommeren, sier Gottschalk.

Han sier at Brekke i flere år hadde ansvaret for Telenors satsing i Asia, og at det er god grunn til å utvide granskningen av mulig korrupsjon til flere asiatiske land — særlig Burma.

Å ha en slik gransking gående, tror Gottschalk i seg selv kan bli belastende for Brekke — selv om han understreker at det ikke ligger en korrupsjonsbeskyldning mot Brekke i dette.

Telenors kommunikasjonssjef Glenn Mandelid vil ikke kommentere Gottschalks spådom om at Brekke må gå før sommeren. På spreng I Telenors nominasjonskomité jobbes det nå på spreng med å finne en ny styreleder.

- Her må det jobbes så raskt som overhodet mulig, men prosessen må være god. Vi kan ikke kutte svinger, sier komiteens leder Anders Skjævestad til Dagbladet. Han sier at komiteen håper det er snakk om «uker, og ikke flere måneder».

Anders Skjævestad forteller at han følger nøye med på medienes dekning av uroen.

- Det får ingen direkte innflytelse, men det er klart at det gjør at vi får en ekstra påminnelse på hvor viktig det er å jobbe raskt.

MER BRÅK: - Det kan stå mer for døra: At hele styret skiftes ut, enten nå eller i en generalforsamling til våren. De har jo mistet tillit hos sin største eier, sier professor ved Handelshøyskolen BI Petter Gottschalk.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MER BRÅK: - Det kan stå mer for døra: At hele styret skiftes ut, enten nå eller i en generalforsamling til våren. De har jo mistet tillit hos sin største eier, sier professor ved Handelshøyskolen BI Petter Gottschalk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media