Tror tenåringspar planla drapet på Therese (15)

Sjalusi kan ha vært motivet for mistenkt 16-åring og hans kjæreste.

«JEG KOMMER STRAKS:» Det var den siste SMS-en Therese Johansson Rojo (15) sendte til venner rett før hun ble funnet med livstruende skader. Jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset natt til søndag. Foto: Jan Düsing/EXPRESSEN
«JEG KOMMER STRAKS:» Det var den siste SMS-en Therese Johansson Rojo (15) sendte til venner rett før hun ble funnet med livstruende skader. Jenta ble erklært død da hun ankom sykehuset natt til søndag. Foto: Jan Düsing/EXPRESSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet mistenker nå at den varetektsfengslede 16 år gamle gutten og hans 16 år gamle kjæreste planla drapet på Therese Johansson Rojo (15).

Den 15 år gamle jenta ble drept etter en klassefest natt til søndag i Stureby, sør for Stockholm.

Ifølge avisa Expressen er det nye avhør og SMS og chattesamtaler som er utvekslet i forkant av drapet som styrker politiets teori.

- Vi kan trekke konklusjonen at dette ikke er en impulshandling, sier etterforskningsleder Karolina Lindekrantz til avisa Metro.

Forlot festen med 16-åringen
En halvtime etter midnatt natt til søndag ble den 15 år gamle jenta funnet av venner i skogen, nær en gangsti og ikke langt unna en gammel hoppbakke der hun og klassekameratene hadde feiret at de snart var ferdige med niende klasse.

Hardt skadd og med kvelningsmerker på halsen ble Therese erklært død da hun ankom sykehuset med ambulanse.

Vennene som var på festen har fortalt at de så henne forlate festområdet sammen med den nå mistenkte 16 år gamle gutten etter klokken 23.

- Jeg så henne gå sammen med gutten. Det var ikke noe rart med det. Jeg vet til og med at jeg tenkte at han skulle ta seg av henne, sier en av jentas venner til Expressen.

Tidligere på kvelden ble den 16 år gamle gutten og Therese observert sammen. Ifølge venner skal de to ha flørtet sammen på en tidligere fest - uten at det ble noe av. Therese skal ikke ha vist mer interesse for 16-åringen.

Skrev SMS
Ikke lenge før midnatt dro Therese fra festen. Hun skulle få skyss hjem av foreldrene til en kompis. På vei til bilen sa Therese at hun måtte inn i skogen og tisse.

Vennene ble stående på gangstien og vente på henne. Hva som skjedde siden er det ingen som vet.

Minuttene gikk og klokken 23.57 skrev Therese følgende SMS: «Jeg kommer straks». 40 minutter senere ble hun funnet livstruende skadd. Bare noen minutter tidligere hadde vennene sett den 16 år gamle gutten og kjæresten hans komme ut av skogen der Therese ble funnet.

For vennene ble det som skulle vært en festlig avslutning på skoleåret til et mareritt.

VARETEKTSFENGSLET: Dette er den 16 år gamle gutten som er varetektsfengslet. Foto: Facebook
VARETEKTSFENGSLET: Dette er den 16 år gamle gutten som er varetektsfengslet. Foto: Facebook Vis mer

«Therese, det føles som om jeg de siste døgnene har levd i et mareritt. Jeg klarer ikke innse hva som har skjedd, hva er det de har gjort mot deg», skriver en av vennene i en minneblogg, som er opprettet for den avdøde.

Samarbeidsvillig
I nye avhør i går skal den varetektsfengslede 16 år gamle gutten ha vært mer samarbeidsvillig og hjulpet politiet med å dannet et bilde av hva som har skjedd.

- Det her er ungdommer som kjente hverandre veldig godt og har en innbyrdes relasjon. Her er det en kjærlighetsrelasjon som har sporet helt av, sier Karin Solberg, informasjonsansvarlig ved Söderortspolitiet.

Også guttens 16 år gamle kjæreste skal ha vært i to nye avhør i går. Etter avhørene ble mistanken mot tenåringsparet skjerpet.

- Mistanken mot dem er styrket. Derfor er de begjært fengslet, han på grunn av skjellig grunn til mistanke om overlagt drap, hun for medvirkning til overlagt drap, sier etterforskningsleder Karolina Lindekrantz til Expressen.

Sjalu
Venner forteller at den drapsmistenkte 16-år gamle gutten skal ha endret personlighet den siste tiden.

- Han var ganske sjenert, men ble ofte litt kjepphøy og havnet i en del bråk, forteller de til Expressen.

Den drapsmistenkte kjæresten hans beskrives som ekstremt skoleflink, ifølge Aftonbladet. Hun sto ofte på sidelinja og heiet da kjæresten spilte fotball. En bekjent sier til avisa at hun «kan være nokså sjalu».

De to 16-åringene har gått på samme skole og vært kjærester i to år.

Klokka 14.00 i dag vil de bli framstilt for fengsling i Södertörns tingrett.

KJÆRESTEN: Dette er 16-åringens jevnaldrende kjæreste, som er varetektsfengslet for medvirkning til overlagt drap. Foto: Facebook
KJÆRESTEN: Dette er 16-åringens jevnaldrende kjæreste, som er varetektsfengslet for medvirkning til overlagt drap. Foto: Facebook Vis mer