- Tror terrorangrepet ble planlagt i Norge

Søker somalisk flyktning med bostedsadresse i Norge.

 - NORGE ER SENTRALT:  Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag. Foto: NTB Scanpix.
- NORGE ER SENTRALT: Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag.

Ifølge offisielle tall ble minst 72 personer drept og 200 personer såret i terrorangrepet som varte i fire dager. Den somaliske islamistgruppen Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet.

Bostedsadresse i Norge Det kenyanske politiet skal også ha skrevet brev til den norske ambassaden i Nairobi hvor de søker assistanse for å finne en somalisk flyktning med bostedsadresse i Norge.

Kilder forteller til avisa at nordmannen skal ha fløyet til Kenya i august.

- Vi tror deler av planleggingen ble gjort i en leir i Daadab, nord i Kenya hvor nordmannen er meget godt kjent, forteller en lokal etterforsker.

Sendt etterforskere Tidligere i dag bekreftet PST til Dagbladet at de mistenker at en nordmann deltok i det grufulle terroranslaget.

- Vi har sendt to etterforskere til Nairobi for å få mer informasjon om saken fra sikkerhetstjenesten der, sier Jan Glent, leder for påtale og etterforskning i PST, til Dagbladet.

 OVERVÅKNINGSBILDER:  To av angriperne fotografert av kjøpesenterets overvåkingskamera. PST tror en nordmann var med på terrorangrepet. Foto: Reuters / NTB scanpix
OVERVÅKNINGSBILDER: To av angriperne fotografert av kjøpesenterets overvåkingskamera. PST tror en nordmann var med på terrorangrepet. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer

Glent er svært ordknapp om mannens bakgrunn, alder, miljø i Norge - og reiseruta til Kenya og/eller Somalia.

- Det er snakk om en mann, som er norsk statsborger, er alt Glent vil si.

PST har indikasjoner på at nordmannen av somalisk opphav er tilknyttet Al-Shabaab.