- Tror terrorangrepet ble planlagt i Norge

Søker somalisk flyktning med bostedsadresse i Norge.

- NORGE ER SENTRALT:  Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag. Foto: NTB Scanpix.
- NORGE ER SENTRALT: Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det lokale politiet i Kenya tror nå at det massive angrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi, ble planlagt i Norge og Kenya, skriver kenyanske medier i dag.

Ifølge offisielle tall ble minst 72 personer drept og 200 personer såret i terrorangrepet som varte i fire dager. Den somaliske islamistgruppen Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet.

Bostedsadresse i Norge Det kenyanske politiet skal også ha skrevet brev til den norske ambassaden i Nairobi hvor de søker assistanse for å finne en somalisk flyktning med bostedsadresse i Norge.

Kilder forteller til avisa at nordmannen skal ha fløyet til Kenya i august.

- Vi tror deler av planleggingen ble gjort i en leir i Daadab, nord i Kenya hvor nordmannen er meget godt kjent, forteller en lokal etterforsker.

Sendt etterforskere Tidligere i dag bekreftet PST til Dagbladet at de mistenker at en nordmann deltok i det grufulle terroranslaget.

- Vi har sendt to etterforskere til Nairobi for å få mer informasjon om saken fra sikkerhetstjenesten der, sier Jan Glent, leder for påtale og etterforskning i PST, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer