Tror terroristen kan ha blitt påvirket av faren: - En eksil-afghaner med en forvirret drøm

Hva som fikk Omar Mateen (29) til å begå massedrapet, er fortsatt en gåte. Farens motstridende politiske profil kan være en nøkkel til å forstå terroristen.

TERRORISTENS FAR: Dagbladet møtte Seddique Mateen hjemme i et av de flere husene han disponerer i Port St. Lucie i Florida. I går morges gjennomførte sønnen hans, Omar Mateen (29), tidenes mest alvorlige masseskyting i USA. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
TERRORISTENS FAR: Dagbladet møtte Seddique Mateen hjemme i et av de flere husene han disponerer i Port St. Lucie i Florida. I går morges gjennomførte sønnen hans, Omar Mateen (29), tidenes mest alvorlige masseskyting i USA. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORT SAINT LUCIE / OSLO (Dagbladet)— Hvis han var i live i dag ville jeg stilt ham ett spørsmål: «Hvorfor gjorde du dette? Hvorfor?» Det er nemlig så uforståelig. Jeg ga ham alt, sier Seddique Mateen til Dagbladet.

Han er faren til Omar Mateen (29). Mannen som drepte 49 mennesker på homoklubben Pulse i Orlando. 29-åringen ble selv skutt og drept av politiet etter skuddvekslinger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer