Tror terrorister får hjelp fra mafiaen

Italienske etterforskere har oppdaget at mafiaen skaffer islamistiske terrorister våpen i bytte mot narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Italias nasjonale mafiaetterforsker Pierluigi Vigna peker bevismaterialet mot camorraen, som er Napoli-utgaven av den sicilianske mafiaen. Camorraen står i ledtog med islamistiske terrorgrupper, sa Vigna, som ikke ville gå i detaljer om disse gruppene.

Men etter press fra mediefolk opplyste han at et medlem av camorraen har gått over fra kristendommen til islam mens vedkommende satt i fengsel. I fengselet kom denne personen i kontakt med muslimer som er arrestert for terrorvirksomhet i Italia, sa Vigna.

Italienske myndigheter har de siste ukene trappet opp sikkerhetstiltak over hele landet, av frykt for et terrorangrep. Frykten gjaldt spesielt bombeaksjoner av samme type som angrepene som krevde 191 menneskeliv på spanske tog 11. mars i år.

De nye terroradvarslene kommer samtidig med at diplomater arbeider på spreng for å få frigitt tre italienere som sitter som gisler i Irak. Utenriksminister Franco Frattini sa mandag at det er kommet positive signaler som gir håp om en snarlig frigivelse.

NTB-Reuters-AFP