Kritiserer tiltaksnivået:

Tror tiltakene er for strenge

Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen er kritisk til dagens tiltaksnivå. Helserettsekspert Anne Kjersti Befring mener derimot at det er vanskelig å se at dagens smitteverntiltak er unødvendige.

TILTAK: Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved UiB tror at dagens tiltaksnivå, som anbefales av helsemyndighetene og innføres av regjeringen, er for strengt. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TILTAK: Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved UiB tror at dagens tiltaksnivå, som anbefales av helsemyndighetene og innføres av regjeringen, er for strengt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen har varslet at nye beslutninger om videre gjenåpning av samfunnet trolig vil tas i september. Jusprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen tror at dagens tiltaksnivå er for strengt.

- Jeg tror at mange av dagens smitteverntiltak ikke tilfredsstiller det grunnleggende kravet til medisinsk nødvendighet og forholdsmessighet. For øyeblikket utgjør ikke covid-19 en stor trussel mot folkehelsen, sier Marthinussen til Dagbladet.

Helserettsekspert Anne Kjersti Befring ved Universitetet i Oslo sier derimot til Dagbladet at det er vanskelig å se at dagens smitteverntiltak er unødvendige.

- De medisinske vurderingene som i dag legges til grunn er at covid-19 fortsatt representerer en trussel mot folkehelsen i Norge og andre land. Det er derfor vanskelig å se at dagens smitteverntiltak er unødvendige, som testing, isolasjon, smittesporing og karantene (TISK) og innreiserestriksjoner.

- Det kan derimot være unødvendig med omfattende nedstengninger, slik som vi har erfart i deler av landet tidligere i pandemien. Dagens situasjon er preget av en viss usikkerhet knyttet til utviklingen videre, hvordan deltavarianten kan skade og eventuelle nye mutasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer