Ernas advarsel:

Tror tiltakene kan vare til neste sommer

Erna Solberg forbereder nordmenn på at smitteverntiltakene kan vare til neste sommer. Minst. Men det kommer ingen betydelige innstramminger på pressekonferansen i dag, erfarer Dagbladet.

- Jeg tror vi må innse at vi kommer til å ha smitteverntiltak til langt utpå sommeren neste år, kanskje lenger, sa Erna Solberg under markeringen av 100-års jubileet for Stortingets presselosje torsdag kveld. Video: Stortinget / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

270 personer har det siste døgnet blitt registrert coronasmittet i Norge. Det gjør at Norge nærmer seg nivået fra mars.

Torsdag var 44 coronapasienter var innlagt på norske sykehus. Det er det høyeste tallet siden 22. mai.

Erna Solberg forbereder nå Norge på at smitteverntiltakene kan vare fram til sommeren neste år. Minst.

- Jeg tror vi må innse at vi kommer til å ha smitteverntiltak til langt utpå sommeren neste år, kanskje lenger, sa Erna Solberg under markeringen av 100-års jubileet for Stortingets presselosje torsdag kveld.

6. OKTOBER: Under onsdagens trontale velger Erna Solberg en litt utradisjonell beskrivelse av egen holdning til lederlønninger i offentlig sektor. Det skaper reaksjoner. Video: Stortinget Vis mer

- Jeg er ikke sikker

Regjeringen har innkalt til pressekonferanse klokka 13 i dag.

Etter det Dagbladet er kjent med vil det ikke bli presentert noen større innstramminger der.

Erna Solberg sier vaksinene som er i vente i stor grad avgjør hvordan nordmenns liv ser ut neste sommer.

- Det er avhengig av at vaksinene fungerer og at vi får dem i stort nok volum. Jeg tror vi kan være der neste sommer, men jeg er ikke sikker. Det spørs om produksjonskapasitet i verden og veldig mye annet, fortsatte Solberg.

Smitten blusser også voldsomt opp i store deler av Europa. I Italia er det igjen registrert et rekordhøyt antall nye coronasmittede. 16 079 nye tilfeller er påvist i løpet av det siste døgnet.

- Forstemmende

Erna Solberg sier situasjonen er i ferd med å bli veldig alvorlig igjen. Hun er klar på at mange vil bli demoralisert i møte med tilsynelatende endeløse måneder med stramme begrensninger.

- Dette vil også slite på folk. Etterhvert kan folk oppleve begrensningene som hinder. Vi opplevde jo det på slutten av sommeren. Ser vi rundt i Europa nå så er det ganske forstemmende, for nå begynner folk å bli rullet inn på sykehusene igjen, altså, sa statsministeren i går kveld.

Også i Frankrike er det satt nok en smitterekord. 41 622 nye coronatilfeller er registrert det siste døgnet. Franske myndigheter utvider nå det gjeldende portforbudet, som nå vil omfatte over 46 millioner mennesker i landet.

Danmark stenger nå også grensa til Tyskland, og reiser til den svenske regionen Skåne frarådes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer