Tror tiltalte lyver

Statsadvokat Tormod Haugnes mener mannen som er tiltalt for drapet på Marianne Våge visste utmerket godt at han hadde drept henne. Han skal blant annet ha forsøkt å vaske blodet av klærne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går forklarte tiltalte i retten at han ikke husker at han hadde drept Marianne Våge, men at det mest logiske er at det er han som er gjerningsmannen. Statsadvokat Tormod Haugnes tror ikke på forklaringen. Han mener tiltalte fjernet blodspor på klærne sine etter drapet.

- Sporene i Marianne Våges hus viser at det er gjort forsøk på å fjerne blod, og i tillegg ble klærne til avdøde lagt i en oppvaskkum med rennende vann. Dette viser at gjerningsmannen var opptatt av å fjerne tegn det som hadde skjedd, sier Tormod Haugnes til Stavanger Aftenblad.

Det er ingen vitner som så tiltalte gå inn i huset til Marianne Våge, men det er funnet flere tekniske funn. Blant annet er mannens DNA-profil funnet på åstedet.

Den tiltalte mannen forklarte for retten i går at han ikke oppdaget noe unormalt med klærne sine.

Advokat John Christian Elden sier at det er mange uklarheter rundt drapet. Blant annet kan de sakkyndige ikke slå fast det nøyaktige drapstidspunktet.

<B>DREPT: Marianne Våge.