Tror Trine (32) er blitt drept

Janicke Frantzen (35) og Mona Indrevær (36) tror søsteren Trine Frantzen (32) er drept av noen som kjente henne, og at liket er gjemt bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): I går gjorde Hordaland politidistrikt det klart at forsvinningssaken er endret til en mulig drapssak med ukjent gjerningsmann.

Trine Frantzen har vært savnet siden begynnelsen av mai. Da skal hun sist ha blitt sett i sitt hjem i Lerkeveien 3 på Søfteland i Os kommune sør for Bergen. Der delte hun en leilighet med sin samboer. Fra 5. mai til 11. mai har politiet mottatt en rekke meldinger om observasjoner av henne på strekningen fra Os til Nesttun og i Bergen sentrum.

Misfornøyd

Familien til den savnede kvinnen har vært misfornøyd med politiets prioritering av saken. Det gikk først flere uker før politiet ville iverksette søk etter henne, og først nå - tre måneder seinere - blir det satt ned en egen etterforskningsgruppe som bare skal jobbe med denne saken.

-  Det var på høy tid at politiet nå vil etterforske for fullt. Vi har anmeldt Os lensmannskontor til SEFO for tjenesteforsømmelse. Jeg var vært i et avhør med dem og forklart hva jeg mener og tror om saken. I tillegg har jeg vært i et møte med ledelsen i Hordaland politidistrikt for å understreke alvoret i saken, og hvor skuffet vi er over politiets passive rolle, forteller Janicke Frantzen.

Siste kontakten

Nå er familien lettet over at noe har begynt å skje. Mona Indrevær minnes den siste telefonsamtalen med søsteren Trine 4. mai.

-  Hun var beruset og gråt veldig. Det forklarte hun med at hun var blitt truet på livet. Hun ville komme hjem til meg. Jeg har barn, og mente det ikke var passende ettersom trusselen også kunne gå ut over oss. Trine kastet på røret i sinne. Det var det siste jeg hørte fra henne, sier Mona Indrevær.

Vil ikke gi seg

-  Vårt største ønske er at Trine blir funnet. Vi tror ikke lenger at hun er i live, men vi vil ha en grav å gå til. Dessuten vil vi vite hva som har skjedd med henne. I tillegg til oss i familien, er det mange bekjente av Trine som sier at de aldri vil gi seg før de får vite hva som har skjedd med henne. Vi tror hun er blitt drept av noen som kjente henne, og at hun er blitt gjemt bort for at ingen skal finne liket, forteller søstrene.

-  Sviktet aldri

Trine har tidvis vanket i et narkotikamiljø på Os og i Bergen, men hun har aldri sviktet kontakten med familien.

-  Hun var alltid i kontakt med vår mor tre til fire ganger i uka, og hun husket alltid bursdagene våre og store høytidsdager. 17. mai hørte vi ingenting fra henne, og heller ikke den dagen hun fylte 32 år, sier Janicke Frantzen og Mona Indrevær.

Trine fylte 32 år 24. mai i år.

-  Da var nok Trine død. Det er i alle fall hva vi tror.

Lensmann Rasmus Dalen ved Os lensmannskontor sier at politiet har foretatt en total gjennomgang av saken.

-  Vi besluttet å gå gjennom hele saken på nytt og gå bredt ut i etterforskningen. Det betyr at en egen etterforskningsgruppe med åtte personer bare skal jobbe med denne saken. Vi har begynt å gå fra dør til dør i nærområdet hennes på Søfteland for å spørre ut folk. Vi har ingen mistenkte i saken, og har derfor et stort behov for tips fra publikum, sier Dalen.

VIL HA SVAR: Janicke Frantzen og Mona Indrevær vil ikke gi seg før de har fått svar på hva som har skjedd med søsteren Trine Frantzen. De anklager politiet for passivitet.
<B>SAVNET: </B> Trine Frantzen har vært savnet siden begynnelsen av mai.