Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solheim i FN-hovedkvarteret:

Tror Trump godtar Parisavtalen

Sjefen for FNs miljøprogram, Erik Solheim, er overbevist om at Donald Trump vil droppe planen om å trekke USA fra Parisavtalen.

FN-TOPP: Tidligere SV-politiker og nåværende sjef for FNs miljøprogram, Erik Solheim, tror ikke USAs president, Donald Trump, vil trekke USA fra den globale klimaavtalen. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP
FN-TOPP: Tidligere SV-politiker og nåværende sjef for FNs miljøprogram, Erik Solheim, tror ikke USAs president, Donald Trump, vil trekke USA fra den globale klimaavtalen. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror vi vil få se at USA blir værende om bord, sa Solheim i FN-hovedkvarteret i New York mandag.

I valgkampen lovet Trump å trekke USA fra klimaavtalen som ble vedtatt i Paris. Og etter at han ble president, har han begynt prosessen med å fjerne en rekke amerikanske klimatiltak. I tillegg vil han kutte drastisk i bevilgningene til klimaforskning.

Foreløpig har han likevel ikke gjort noe med Parisavtalen. Ifølge flere medier er Trumps medarbeidere svært uenige om avtalen, og presidentens datter Ivanka skal være tilhenger av å beholde den.

Skulle Trump likevel trekke USA fra avtalen, tror Solheim at Kina og EU vil ta ledelsen i arbeidet for å bekjempe den globale oppvarmingen.

(NTB)