Du leser nå Dagbladet Pluss

Sør-Korea frykter for konsekvensene:

- Tror Trump vil vurdere å angripe Nord-Korea

Donald Trump sa han ville spise hamburger med Kim Jong-un, men Nord-Koreas diktator kan ha noe langt verre i vente.

LITEN TRO: Eksperter i Sør-Korea har liten tro på at president Donald Trump vil nå frem til diktator Kim Jong-un med sitt burgerdiplomati. <br>Foto: NTB Scanpix
LITEN TRO: Eksperter i Sør-Korea har liten tro på at president Donald Trump vil nå frem til diktator Kim Jong-un med sitt burgerdiplomati.
Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/SEOUL (Dagbladet): For mange har uka handlet om å fatte og forsone seg med at Donald Trump sto igjen som seierherren etter det amerikanske presidentvalget tirsdag.

På grensa mellom Nord- og Sør-Korea er det derimot lite som vitnet om de politiske omveltningene. Dagen etter valget skinte sola, og den antatt saliggjørende propagandamusikken strømmet fra høyttalerne som vanlig. Den demilitariserte sonen mellom de to landene er ett av få kikkhull inn i den lukkede ettpartistaten ledet av Kim Jong-un. 32-åringen er blant dem som tidlig uttrykte sin støtte til den republikanske presidentkandidaten.

I en lederartikkel som sto på trykk i avisa DPRK Today i mai i år ble kontroversielle Trump karakterisert som både en «klok» og «klartenkt». Trump på sin side har sagt at han kunne tenke seg å ta en hamburger med Kim Jong-un. Men spørsmålet om hvordan Donald Trump har tenkt å håndtere verdens yngste diktator melder seg med tyngde nå. Det er bare et tidsspørsmål før Kim Jong-un legger siste hånd på landets atom- og missilprogram og med det kan true det amerikanske fastlandet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.