OFFERETS VESKE: 77-åringen som ble brutalt overfalt og trolig utsatt for overgrep mandag kveld, ble frastjålet denne vesken. Den ble seinere funnet i en hekk rundt 150 meter unna. Foto: POLITIET
OFFERETS VESKE: 77-åringen som ble brutalt overfalt og trolig utsatt for overgrep mandag kveld, ble frastjålet denne vesken. Den ble seinere funnet i en hekk rundt 150 meter unna. Foto: POLITIETVis mer

Tror turgåere kan ha sett mann med dameveske

Politiet har funnet veska til overfallsofferet (77) i en hekk på Korsvoll. Kartlegger alle som var der mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet har nå funnet veska til den 77 år gamle kvinnen som ble overfalt, utsatt for brutal vold, ranet og trolig voldtatt på Korsvoll i Oslo mandag kveld.

Dermed har etterforskerne nye tekniske spor å undersøke, samtidig som de håper bildet av veska vil gi respons hos vitner som kan ha sett en eller flere gjerningsmenn i minuttene etter overfallet.

- Veska ble funnet i en hekk ved Grinda 1, rundt 150 meter fra åstedet. Vi er derfor svært interessert i observasjoner der noen har båret på en stor, brun dameveske på denne veistrekningen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Massiv rundspørring Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av det svært voldelige angrepet på den eldre kvinnen. Hun er ennå ikke i stand til å bli avhørt, og politiet har derfor ikke noe signalement på den eller de som sto bak.

- Det er dessverre ikke tilrådelig å avhøre offeret ennå, og vi bruker derfor andre mulighet til å finne ut mer. I kveld starter vi en rundspørring på Korsvoll. Samtidig vil et par politifolk stå på åstedet for å fange opp turgåere som kanskje også var der mandag kveld, sier Rohde.

Politiet prøver nå å kartlegge samtlige personer som befant seg i relevant radius fra åstedet.

- Vi ber alle som oppholdt seg rundt Langmyrveien og Peder Ankers vei mandag  mellom klokka 20 og 23, om å melde seg, sier politiinspektøren.

Mulig DNA-spor Politiet har godt håp om at det var gjerningsmannen som etterlot seg DNA-spor på åstedet. Får etterforskerne en DNA-profil kan det enten avsløre en person som allerede er registrert i en tidligere straffesak, eller knytte gjerningsmannen direkte til overfallet etter en framtidig pågripelse.

- Det ble sikret biologisk materiale på åstedet. Hvem dette stammer fra vet vi ikke før Folkehelseinstittuttet har gjort sine analyser. De pågår ennå, men vi håper å få de første svarene i løpet av de nærmeste dagene, sier Rohde.

Hun bekreftet i går at Kripos bistår oslopolitiet med å kartlegge alle saker i Norge der eldre har blitt overfalt og utsatt for overgrep. Særlig drapet i Os 1. januar, der gjerningsmannen forgrep seg på offeret, og en voldtektssak fra i fjor sommer, er aktuelle.

I den sistnevnte saken har etterforskerne en DNA-profil på en mannsperson å sammenligne med.

- I juli 2011 ble en 86 år gammel kvinne angrepet med vold, fraranet verdisaker og trolig utsatt for overgrep. Vi har DNA fra dette åstedet, men fikk ikke noen treff på profilen. Denne saken er selvfølgelig interessant opp mot Korsvoll-overfallet, sier Rohde til Dagbladet.

ÅSTEDET: 77-åringen ble overfalt bare rundt 50 meter fra hjemmet sitt, ved Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll, mens hun var på vei hjem.
ÅSTEDET: 77-åringen ble overfalt bare rundt 50 meter fra hjemmet sitt, ved Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll, mens hun var på vei hjem. Vis mer