Tror ukjent ny gruppe kan stå bak bortføringen av norske Kjartan på Filippinene

Den filippinske marinen har ikke kunnet bekrefte meldinger om at mobiltelefonen til ett av gislene har vært aktiv på øya Balut. Torsdag skal etterforskerne tilbake til åstedet.

BORTFØRT: Norske Kjartan Sekkingstad (t.v.) og canadiske John Ridsdel er to av de fire som ble bortført fra en øy på Filippinene natt til tirsdag. Etterforskningen foregår for fullt. Foto: AFP PHOTO AFP PHOTO / Eastmincom
BORTFØRT: Norske Kjartan Sekkingstad (t.v.) og canadiske John Ridsdel er to av de fire som ble bortført fra en øy på Filippinene natt til tirsdag. Etterforskningen foregår for fullt. Foto: AFP PHOTO AFP PHOTO / Eastmincom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De skal blant annet foreta avhør og fotokonfrontasjoner med mulige vitner. De har med seg bilder fra vårt kartotek, og det vil selvfølgelig være svært interessant om noen av disse samsvarer med dem som bortførte de fire personene, sier den regionale politisjefen Samuel Gadingan til NTB på telefon natt til torsdag.

Det er gått litt over to døgn siden norske Kjartan Sekkingstad, to canadiske menn og en filippinsk kvinne ble bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao sør i landet.

- Kan være ny gruppe Gadingan sier politiet ikke er noe nærmere å vite hvem som står bak kidnappingen, men legger til at en identifisering av enkeltpersoner også kan si noe om hvilken gruppe de eventuelt tilhører.

- Ut fra de første meldingene, kan det se ut som om det er snakk om en ny gruppe, sier Filippinenes president Benigno Aquino, ifølge nettavisen Inquirer. Han legger til at det ikke er klart om det er en gruppe som har gått under sikkerhetstjenestens radar eller en gruppe som er dannet nylig.

Fremgangsmåten under bortføringen skal minne om tidligere angrep fra den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen, som er beryktet for å kidnappe utlendinger og kreve løsepenger. Fremgangsmåten er også en faktor når politiet skal forsøke å identifisere kidnapperne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.