SPORLØST BORTE: Malaysia Airlines-flyet som forsvant på vei til Beijing for over to måneder siden er fremdeles sporløst borte. Ifølge en ny rapport tyder mye på at flyet gikk tom for drivstoff. Foto: Samsul Said  / Reuters / scanpix
SPORLØST BORTE: Malaysia Airlines-flyet som forsvant på vei til Beijing for over to måneder siden er fremdeles sporløst borte. Ifølge en ny rapport tyder mye på at flyet gikk tom for drivstoff. Foto: Samsul Said / Reuters / scanpixVis mer

Tror ulykkesflyet gikk tom for drivstoff

Det viser ny satellitt-informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen vrakrester er funnet etter at Malaysia Airlines-flyet på rute MH 370 forsvant på vei til Beijing for over to måneder siden, men i dag legger den australske flyhavarikommisjonen fram en rapport som kan gi nye svar på hva som gikk galt da flyet forsvant den 8. mars i år.

Analyser av flyets siste radio-ping til en satellitt tyder nemlig på at flyet gikk tom for drivstoff, opplyser den australske flyhavarikommisjonen ifølge The Wall Street Journal.

Etterforskerne tror, ifølge avisa, fortsatt at Flight 370 styrtet i den sørlige Indiahavet, rundt 25 nautiske mil etter den siste satellitt-kontakten.

MH370-flyet, var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing da det antas å ha styrtet i havet 8. mars. 239 passasjerer var om bord.

Myndighetene forsøker nå en ny tilnærming for å avgrense søkeområdet ved å fange opp lyd fra spesielle undervannsmikrofoner, skriver The Wall Street Journal.

Både Australias statsminister Tony Abbott og Malaysias fungerende transportminister Hishammuddin Hussein har kommet med gjentatte lovnader om å finne flyet.

Det vil snart bli satt i gang en gjennomsøking av havbunnen i området hvor man tror flyvraket ligger.