Tror Utvik Senior kolliderte med ukjent skip

Granskningskommisjonens rapport klar. Les hele rapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Les hele rapporten her

Fiskefartøyet «Utvik Senior» ble rent i senk av et ukjent skip. Dette er ifølge undersøkelseskommisjonen den mest sannsynlige årsaken til forliset der ni fiskere omkom i 1978.

Kommisjonsleder Brit Ankill la tirsdag fram den omfattende rapporten der det ikke er klarlagt hvilket skip som kolliderte med fiskebåten. Konklusjonen er enstemmig.

Kommisjonen har ikke klart å finne fram til norske eller utenlandske skip som kan ha befunnet seg i havariområdet den 17. februar. Men kommisjonen anser det som sannsynlig at garnbåten ble rammet på styrbord side.

I rapporten peker kommisjonen på at den har vurdert observasjoner av ukjente fartøy og radarekko fra forsvarets installasjoner. Men etter kommisjonens mening sammenfaller disse observasjonene med kjente fartøy i områder.

Rapporten ble overlevert til justisminister Odd Einar Dørum (V) i Tromsø tirsdag.

Den første undersøkelseskommisjonen konkluderte i 1979 med at «Utvik Senior» hadde gått på grunn. De etterlatte har aldri slått seg til ro med denne konklusjonen.

(NTB)

<B>FORSVANT: Utvik Senior forsvant utenfor Senja i 1978.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer