-  Tror Valla må gå av

Frank Aarebrot tror granskingssaken vil koste LO-lederen jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor i sammenliknende politikk i Bergen, Frank Aarebrot, mener det skal mye til for at Valla fortsetter som LO-leder.

-  Jeg tror hun må gå av. Jeg begynner å tro at det er en avgang som er utgangen her, for dette er sterke saker. Det er vanskelig å se hvordan Valla kan overleve dette som LO-leder, sier Aarebrot.

Må renvaskes

Ledende seniorrådgiver Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese er enig. Han mener bare en full renvaskelse av Valla kan unngå at LOs troverdighet svekkes.

-  Hvis ikke Valla blir renvasket i granskningsrapporten er det game over for Valla. Det er fordi to av LOs viktigste saker er brutaliseringen av arbeidslivet og kampen mot mobbing. Da nytter det ikke å ha en leder som identifiseres med slikt, sier Geelmuyden. -  La meg legge til at både norsk arbeidsliv og næringsliv trenger et sterkt LO. Jeg slutter meg til rekkene som mener Valla utad har gjort en fantastisk jobb for LO, sier Geelmuyden.

Krass kritikk

I går skrev VG at LOs 1.-sekretær, Ellen Stensrud, og LO-sekretær, Rita Lekang, skal ha gått knallhardt ut mot Gerd-Liv Valla i hemmelige vitneavhør og fortalt at de begge er blitt utsatt for meget dårlig behandling av LO-lederen.

Blant annet skrev VG at Rita Lekang «i lengre perioder slet med omfattende søvnproblemer, vanskeligheter med å klare å spise, magevondt og svekket konsentrasjonsevne.» I tillegg skriver avisen at Ellen Stensrud, også kjent som «Jern-Ellen», brast i gråt under sitt vitneavhør.

KRITISK: Frank Vaalebrot tror Valla må gå. Foto: SCANPIX
KRITISK: Frank Vaalebrot tror Valla må gå. Foto: SCANPIX Vis mer

Sterke kvinner

Geelmuyden mener det ikke er noen som helst grunn til å ta lett på gårsdagens avsløringer.

-  Yssen-saken er det jeg kaller for en forretningskritisk sak. Dette er blitt en forretningskritisk for LO, sier Geelmuyden.Professor Frank Aarebrot mener avsløringene gjør saken verre for LO-lederen.

-  Det virker som VG har fast fisk i det de gjengir. Det er meget sterke kvinner det er snakk om. Inntrykket som skapes er at Valla er en kvinnemobber. Signaleffekten blir absurd om hun kommer unna med dette, sier han.