Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror vaskebjørnene i Bergen har ynglet

Mann pågrepet og siktet for bjørne-import.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene tror et par vaskebjørner i Bergen har ynglet og fått to unger. Direktoratet for naturforvaltning bestemte fredag at dyrene skal avlives.

Etter at en av bjørnene nylig ble avlivet, er det tre «ville» vaskebjørner igjen i Bergens-området. Seniorrådgiver Øystein Størkersen i Direktoratet for naturforvaltning sier til NTB at arten er svært uønsket i norsk fauna. Direktoratet utstedte derfor fredag avlivingsvedtak for både vaskebjørnene og nesebjørnene som er satt ut.

Mann siktet

En mann ble torsdag kveld pågrepet og siktet for å ha importert flere vaske- og nesebjørner til Bergen. Mannen ble avhørt sent torsdag kveld.

- Han valgte å legge kortene på bordet og tilsto å ha innført ulovlig et visst antall vaske- og nesebjørner, opplyser politibetjent Harald Lekven i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet vil legge fram flere opplysninger senere fredag. Samtidig vil mannen bli avhørt videre fredag formiddag, etter å ha tilbrakt natten i arresten. Torsdag kveld ble det klart at mannen også har solgt vaskebjørnene. En politijurist vil fredag avgjøre om mannen skal begjæres varetektsfengslet.

Importerte flere

Ifølge Bergens Tidende skal dette være samme mann som i sommer innrømmet å ha importert to vaskebjørner og to sibirske ekorn. Politiet vil ikke kommentere disse opplysningene.

Politiet prioriterer fredag å spore opp kjøperne av vaskebjørnene, og håper å få tak i noen av dyrene som er på frifot. Målet er å avlive dem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media