Tror Vegard (43) ble drept på grunn av skrapemerker på biler

Den siktede for Skøyen-drapet konfrontert med opplysningene i politiavhør.

DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIX
DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på IT-grunder Vegard Bjerck (43) i Hofftunet ved Skøyen i Oslo, ble i går konfrontert med politiets teori om drapsmotivet. Etterforskerne mener drapet skyldes en bagatellmessig krangel om at en eller flere biler i garasjeanlegget hadde skrapemerker.

- Jeg kan bekrefte at politiet mener det er dette som er motivet for drapet, sier siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Drapsmotivet framstår som helt banalt

- Lite relevantSkrapemerkene er ikke oppstått ved at biler har kollidert eller sneiet borti hverandre. Det er ikke skrapemerker på avdødes bil, får Dagbladet opplyst.

- Sett i forhold til en drapshandling er dette helt banalt. Uansett er det lite relevant så lenge min klient mener at han ikke var tilstede i garasjen på drapstidspunktet, sa advokat Knut Lindboe til Dagbladet om det påståtte motivet etter et konfronterende avhør i går.

Den avdøde og den siktede deler det aktuelle garasjeanlegget som ble åstedet for drapet. Det er flere utganger fra garasjen ved ulike oppganger i boligsameiet, og en av utgangene er bare noen meter fra siktedes leilighet.Nekter fremdelesDen siktede har, siden han ble pågrepet på vei til jobb mandag, sittet i lange avhør. Han har hele tida nektet straffskyld for drapet, som har vært uoppklart siden 18. desember.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.