Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tror Vegard (43) ble drept på grunn av skrapemerker på biler

Den siktede for Skøyen-drapet konfrontert med opplysningene i politiavhør.

DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIX
DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på IT-grunder Vegard Bjerck (43) i Hofftunet ved Skøyen i Oslo, ble i går konfrontert med politiets teori om drapsmotivet.

Etterforskerne mener drapet skyldes en bagatellmessig krangel om at en eller flere biler i garasjeanlegget hadde skrapemerker.

- Jeg kan bekrefte at politiet mener det er dette som er motivet for drapet, sier siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Drapsmotivet framstår som helt banalt

- Lite relevant
Skrapemerkene er ikke oppstått ved at biler har kollidert eller sneiet borti hverandre. Det er ikke skrapemerker på avdødes bil, får Dagbladet opplyst.

- Sett i forhold til en drapshandling er dette helt banalt. Uansett er det lite relevant så lenge min klient mener at han ikke var tilstede i garasjen på drapstidspunktet, sa advokat Knut Lindboe til Dagbladet om det påståtte motivet etter et konfronterende avhør i går.

Den avdøde og den siktede deler det aktuelle garasjeanlegget som ble åstedet for drapet. Det er flere utganger fra garasjen ved ulike oppganger i boligsameiet, og en av utgangene er bare noen meter fra siktedes leilighet.

Nekter fremdeles
Den siktede har, siden han ble pågrepet på vei til jobb mandag, sittet i lange avhør. Han har hele tida nektet straffskyld for drapet, som har vært uoppklart siden 18. desember.

Både den drepte, IT-gründeren Vegard Bjerck (43), og siktede, også han en aktør i IT-bransjen, bor i boligsameiet Hofftunet på Skøyen, og begge hadde garasjeplass i lokalet der Bjerck ble funnet ille tilredt av flere knivstikk.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, bekreftet overfor Dagbladet i går at siktede hadde blitt konfrontert med det politiet mener er motivet for drapet, men ville ikke gå inn på detaljene i teorien.

- Vi har begynt å konfrontere ham med noe av det siktelsen bygger på. Det er snakk om flere elementer som samlet sett gir skjellig grunn til mistanke, sa Rohde.

Det har så langt i dag ikke lyktes Dagbladet å få kommentarer fra oslopolitiet om de nye opplysningene rundt motivet.

Den drapssiktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling torsdag, opplyste advokat Lindboe til Dagbladet i går.

Db.no kommer med mer

RANSAKET: Etter pågripelsen på mandag startet tekniske etterforskere undersøkelser av siktedes leilighet på Hofftunet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
RANSAKET: Etter pågripelsen på mandag startet tekniske etterforskere undersøkelser av siktedes leilighet på Hofftunet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
DREPT: Vegard Bjerck ble drept 18. desember i fjor.
DREPT: Vegard Bjerck ble drept 18. desember i fjor. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!