Tror Vegard (43) ble drept på grunn av skrapemerker på biler

Den siktede for Skøyen-drapet konfrontert med opplysningene i politiavhør.

DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIX
DREPT I GARASJEN: Politiet mener drapet i dette garasjeanlegget i boligsameiet Hofftunet i Oslo ble begått i affekt, og at bakgrunnen var overfladiske skader på en eller flere biler. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på IT-grunder Vegard Bjerck (43) i Hofftunet ved Skøyen i Oslo, ble i går konfrontert med politiets teori om drapsmotivet.

Etterforskerne mener drapet skyldes en bagatellmessig krangel om at en eller flere biler i garasjeanlegget hadde skrapemerker.

- Jeg kan bekrefte at politiet mener det er dette som er motivet for drapet, sier siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Drapsmotivet framstår som helt banalt

- Lite relevant
Skrapemerkene er ikke oppstått ved at biler har kollidert eller sneiet borti hverandre. Det er ikke skrapemerker på avdødes bil, får Dagbladet opplyst.

- Sett i forhold til en drapshandling er dette helt banalt. Uansett er det lite relevant så lenge min klient mener at han ikke var tilstede i garasjen på drapstidspunktet, sa advokat Knut Lindboe til Dagbladet om det påståtte motivet etter et konfronterende avhør i går.

Den avdøde og den siktede deler det aktuelle garasjeanlegget som ble åstedet for drapet. Det er flere utganger fra garasjen ved ulike oppganger i boligsameiet, og en av utgangene er bare noen meter fra siktedes leilighet.

Nekter fremdeles
Den siktede har, siden han ble pågrepet på vei til jobb mandag, sittet i lange avhør. Han har hele tida nektet straffskyld for drapet, som har vært uoppklart siden 18. desember.

Både den drepte, IT-gründeren Vegard Bjerck (43), og siktede, også han en aktør i IT-bransjen, bor i boligsameiet Hofftunet på Skøyen, og begge hadde garasjeplass i lokalet der Bjerck ble funnet ille tilredt av flere knivstikk.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt, bekreftet overfor Dagbladet i går at siktede hadde blitt konfrontert med det politiet mener er motivet for drapet, men ville ikke gå inn på detaljene i teorien.

- Vi har begynt å konfrontere ham med noe av det siktelsen bygger på. Det er snakk om flere elementer som samlet sett gir skjellig grunn til mistanke, sa Rohde.

Det har så langt i dag ikke lyktes Dagbladet å få kommentarer fra oslopolitiet om de nye opplysningene rundt motivet.

Den drapssiktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling torsdag, opplyste advokat Lindboe til Dagbladet i går.

Db.no kommer med mer

RANSAKET: Etter pågripelsen på mandag startet tekniske etterforskere undersøkelser av siktedes leilighet på Hofftunet. Foto: HENNING LILLEGÅRD
RANSAKET: Etter pågripelsen på mandag startet tekniske etterforskere undersøkelser av siktedes leilighet på Hofftunet. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
DREPT: Vegard Bjerck ble drept 18. desember i fjor.
DREPT: Vegard Bjerck ble drept 18. desember i fjor. Vis mer