Tror verken på vaksiner eller terrorangrepene

Her er aktørene som vil skremme deg fra å ta svineinfluensavaksinen.

MISLIKER MYNDIGHETER: Flere av de involverte i denne ukas antivaksinekampanje mener også at terrorangrepene 11. september 2001 var en «innsidejobb» eller jødisk konspirasjon, og at ulike kosttilskudd og «sølv-vann» er mer effektivt enn vaksinering. Montasje: Dagbladet
MISLIKER MYNDIGHETER: Flere av de involverte i denne ukas antivaksinekampanje mener også at terrorangrepene 11. september 2001 var en «innsidejobb» eller jødisk konspirasjon, og at ulike kosttilskudd og «sølv-vann» er mer effektivt enn vaksinering. Montasje: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): «Folkeaksjonen» som nå vil skremme deg fra å ta vaksiner, tjener penger på svært omstridte alternativer og har sine helt egne teorier om sykdomsepidemier og verden forøvrig.

«En usynlig ond makt har erklært krig mot verdens befolkning og våpenet som brukes er en sprøyte», heter det om svineinfluensavaksinen på Nyhetsspeilet.no, en av samarbeidspartnerne bak antivaksinekampanjen som i kveld skal gå i fakkeltog.

På nettstedet er skyggeregjeringer, utenomjordiske farkoster, mektige jødenettverk, giftspredning fra svarte fly, tankekontroll, og en lang rekke andre konspirasjonsteorier de sentrale temaene. Et favorittemne er at det var USA selv som sto bak terrorangrepene 11. september 2001, kanskje som ledd i en plan om jødisk verdensherredømme.

Årsaken til at alt dette blir lite omtalt i offentligheten er at Dagbladet og andre medier er en del av konspirasjonen, ifølge skribentene.

- Det ligger virus i vaksinen og de som vaksinerer seg sprer smitten over til friske mennesker, står det å lese blant teorier som at mennesker allerede har besøkt Mars (men månelandingen var en bløff).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer